Hlavní obsah

Jak muž pozná, že ho žena miluje?

Foto: thinkstock

Láska se dá vyjádřit i beze slov, jen správnými gestyFoto: thinkstock

Reklama

Milujete svého partnera, ale na slova vás moc neužije? Nevadí! Odborníci ukazují, jak krásně se dá vyjádřit láska pouhými gesty a co o vás prozradí třeba jen jeden pohled!

Článek

Nejlepší způsob komunikace může být ten neverbální, na což upozorňují odborníci v jednom ze článků magazínu Redbook s tím, že ženy jsou některými gesty vyjadřujícími lásku k mužům tak nějak „průhledné“. Říkáte i vy „miluji tě“ těmito způsoby?

Zrcadlení jeho pohybů

Když se muž cítí nejistý, překříží ruce nebo nohy, tedy zaujme obrannou řeč těla. „Pokud uděláte totéž, dáváte mu najevo, že víte, jak se dotyčný cítí," říká psycholožka a odbornice na řeč těla Linda Talley z Texasu. A to přece milující ženy pro své partnery dělají – ty chytré opravdu vědomě. Napodobování, synchronizace či poziční odraz, chcete-li, se hodí. „Jednoduše slaďte své pohyby s pohyby toho druhého. Dělejte vše, co dělá on. Když někdo imituje vaše chování, cítíte, že vám rozumí a uznává vás,“ říká britská sexuoložka Tracey Cox. À propos, takhle na vás pozná, co k němu cítíte.

Oči prozradí mnohé

Podle odborníků upřímný a skutečný úsměv vyvolává pozitivní reakci. Jak vypadá ten, který rozbuší jeho srdce? „Zapojte svaly, které řídí vaše víčka a koutky úst,“ říká Linda Talley. „A do očí se mu dívejte osm sekund nebo více. Jen tak vyšlete intimní zprávu,“ dodává tip na partnerskou „podprahovou“ komunikaci lásky. I tohle gesto patří k těm, jež prozrazuje vaše city.

Foto: thinkstock

Dlouhé pohledy, přivřené oči, úsměv... znáte to :-)Foto: thinkstock

Jemná péče

Sem tam seberete vlas z jeho ramene, nebo ho taktně, mimo zraky ostatních, upozorníte na skvrnu na obleku? Děláte dobře! Dáváte mu tím najevo svoje přátelství a blízkost, nechávají se slyšet odborníci. Fakt, že váš partner má doma někoho, kdo se o něj postará, je tak uklidňující…

Životní prostor? Nutnost!

Člověk občas potřebuje být sám, zvlášť když je náladový nebo ve stresu, a to nemá co dělat s tím, co jste udělali nebo řekli. Má „svoje dny“? „Minimalizujte slovní rozhovor a nechte, ať vaše chování mluví za vás,“ říká odbornice s tím, že milující partnerka si nebere tuhle mužskou potřebu osamocení osobně. „Dobré je podpořit muže a ukázat mu, že jste v pohodě,“ dodává Linda Talley. To vyjádří víc než tisíc slov!

Poslouchejte ho – správně

Gesto lásky je ukryto i v naslouchání. Studie prokázaly, že když k vám někdo mluví, a vy u toho nakloníte hlavu k pravé straně, lidé vás vnímají jako atraktivnější, přístupnější a citově zainteresovanější. Pokud ji nakloníte doleva, jste považováni za vysoce inteligentní. Zná-li muž tenhle fakt, jedním pohybem hlavou mu řeknete o stavu svého srdce.

Foto: thinkstock

Umět dobře naslouchat je základ úspěchuFoto: thinkstock

Sdílejte úspěch a radost

Je šťastný? Oslavuje? Ukažte mu, že jeho radost sdílíte s ním! „Otevřeně pohybujte rukama a přimějte jeho oči, aby se soustředily na váš obličej,“ říká Linda Talley, která zároveň dodává, že upjatým neverbálním chováním naznačujete nespokojenost. Přitom stačí úsměv a upřímné nadšení, a hned je všechno jinak. Muži milují, když se radujete s nimi. Děláte to, nebo cítíte napětí ve vzduchu? Zatáhněte za ruční brzdu!

Odveďte pozornost po hádce

Projděte se po ulici, zajděte do restaurace nebo se jen přestěhujte z jedné místnosti do druhé. Zákon o pohybu těla prý uvolňuje mozek od stresu. Je to efektivní způsob, jak rozptýlit dusno po hádce a společně zahnat spory. Není tohle ten pravý důkaz lásky? „Někdy stačí hrozně málo, aby byl chlap spokojený. Jen se tak projít, nic neřešit,“ myslí si Tomáš. Kdo by to byl řekl, že tak jednoduchými gesty se dá vyjádřit láska, že?

A jak projevujete své city mužům vy?

Reklama

Načítám