Hlavní obsah

Tajemství dokonalé depilace

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Víte, jak správně postupovat při a po depilaci?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cesta k hladké pokožce bez chloupků není snadná, ale stále více chtěná u mužů i žen. Po depilaci se může objevit zčervenání kůže, pálení nebo svědění zejména v oblasti podpaží nebo třísel. V horším případě i zarudlé pupínky, které nevypadají pěkně. Jak na ně, aby bylo tělo bez poskvrnky?

Článek

Co to způsobuje? Důvodů je několik, můžete být alergická na depilační přípravky, které používáte. Nebo naopak máte příliš tupý břit na holicím strojku, je vhodné jej častěji měnit. A nebo je kůže jen příliš často a dlouhodobě zatěžovaná, může být náchylná k zarůstání chloupků. Zarudnutí může způsobit i nevhodné prádlo, zanedbání ošetření pokožky po depilaci apod.

Jak správně po depilaci postupovat?

Po depilaci místo osprchujte vlažnou až studenou vodou, uzavřete tak póry. Ale nepoužívejte bezprostředně po zákroku mycí přípravky ani parfémy. Vhodné je kůži ošetřit přípravkem přímo k tomu určeným, který pokožku zklidní a poskytne jí potřebnou hydrataci. Přesušením pokožky dochází ke vzniku svědivých pocitů, které nepatří k těm příjemným. Intenzivnější a stálou péči potřebují vaše třísla a podpaží - jedná se o velmi jemná místa, lehce tam vznikne předráždění a zpravidla tam dochází k zarůstání chloupků, tím vznikají nevzhledné pupínky. A je potřeba zapracovat na jejich likvidaci.

Jak zabránit zarůstání chloupků?

Dobré je používat přípravky, které zpomalují růst chloupků. Pracují totiž na principu, že ztenčují koneček chloupku, resp. snižují keratinizaci, rohovění chloupku. Tím se snižuje pravděpodobnost, že chloupek bude zarůstat. Využít můžete kuličkový deodorant pro zpomalení růstu chloupků (Oriflame, 129 Kč), obsahuje arniku na zklidnění pokožky. Depilační ampule na tělo (Natubel Cosmetics, 690 Kč), sérum zpomaluje růst chloupků a oddaluje potřebu depilace, nebo levnější variantu, ampule od Ryoru ( 77 Kč) nebo ampule Starpil (48 Kč). Aplikují se hned po depilaci a potom ještě několik dnů.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

I pokožka na nohou si zaslouží péčiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Ošetření po depilaci

Pleť hydratujte nejlépe tělovým mlékem, např. Skin So Soft (Avon, 119 Kč) nebo olejovou koupelí (129 Kč), získáte sametově hebkou pleť. Pokožku vám zaručeně zklidní i Flying olej z marihuany (339 Kč) nebo Starpil olej (410 Kč) s obsahem olivového oleje a výtažky rozmarýnu. Zarudlé kůži také prospěje i obyčejná kalciová mast (40 Kč) nebo Linola krém (79 Kč), rychle se vstřebává a zásobuje pokožku účinnými látkami, které zvlhčují a působí chladivě. Náš tip: Zarůstání chloupků způsobila přímo kolonie pupínků? Zkuste slabý peeling s přípravkem, který byste použila na obličej, odstraníte zrohovatělou kůži a chloupek bude moci vykouknout. Následně depilovaná místa zklidněte např. přípravkem Tea Tree Oil nebo Aloe Vera gelem. Vzhledem k tomu, že jsou v tříslech a podpaží lymfatické uzliny, dávejte přednost přírodním produktům.

Péče o pokožku po depilaci musí být důsledná. Je to běh na dlouhou trať stejně jako depilace. Ale jedině tak získáte hebkou pokožku bez chloupků a zarudlých míst.

Související témata:

Načítám