Hlavní obsah

Trendy móda pro vaše děti

Foto: Monnalisa

Z holčičky je rázem malá dámaFoto: Monnalisa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblečení pro děti není levnou záležitostí, chcete-li jim dopřát kvalitu. Navíc stále více kopíruje vzory dospělých s tím, že u holčiček je obvykle přidán prvek à la „princezna“ a u chlapců „voják či sportovec“. Jaké jsou tedy trendy pro nadcházející jarně-letní sezonu?

Článek

Letošním zajímavým prvkem v dětské módě je bezesporu námořnický styl, tj. bílá v kombinaci s tmavomodrou nebo červenou a samozřejmě nesmějí chybět proužky. Vyzpovídali jsme paní Ivanu Klikovou z firmy Monnalisa, odbornici na dětskou módu.

Jakou kolekci připravila Monnalisa pro nadcházející sezonu?

Monnalisa a jiná zvučná jména vsadily nejen na námořnickou klasiku, ale i na styl s lehkým nádechem hippies. Velké květy, pohodlné vzdušné střihy, dlouhé šaty, přírodní materiály, zejména hedvábí.

Čím je tato kolekce jedinečná?

Každopádně velmi originální je svým designem, který je líbivý v každém trendu. V šatech od Monnalisy se z každé holčičky stává malá dáma, určující trend módy. Ze sportovního outfitu se vykouzlí praktický, pohodlný a přitom dívčí model, takže holčičky nosí rázem rády i tepláky a jsou v nich jako princezny. Monnalisa se zaměřuje jen na oblečení pro děvčátka, a to více než 40 let. Dlouholetá zkušenost a úzká specializace z ní proto vyprofilovaly jednoho z nejlepších odborníků v oboru. Pokud k získaným zkušenostem přidáte úzkostlivý výběr materiálů a nepřekonatelný italský vkus, víte, že sázíte na jistotu. Že svému dítěti vtisknete punc originality a zároveň podpoříte jeho estetické cítění a vkus.

Foto: Monnalisa

Námořnický styl sluší i malým slečnámFoto: Monnalisa

Jaké jsou nejvhodnější materiály pro děti?

Pro děti bych volila především co nejkvalitnější materiály, vzdušné a pružné a upřednostňovala bych ty přírodní. Nejdůležitější je pohodlí dítěte. Oblečení ho nesmí nijak omezovat v pohybu. Každopádně zásadně nesouhlasím s názorem, že kvalitní oděv je pro dítě zbytečný, protože z něj vyroste. Je to nesmysl. Každá moderní žena chce vypadat dobře a snaží se jít s módou. Většina si kupuje nové oblečení i boty každou sezonu. A proč to upírat dítěti? Připadá mi to jako trest za to, že roste. Argument „stejně z toho vyroste“ je absurdní a alibistický. Na svém dítěti nešetřím. Naopak. Moje dcera je vždy moderněji a lépe vybavená než já sama.

Co si myslíte o oblečení dětí v Čechách v porovnání s Evropou?

Kamkoli v Evropě zavítám, všude je postavení dítěte důležitější, a to ve všech směrech. Ať jde o vzdělání, péči o dítě, výchovu i prostředí, ve kterém žije. Nejen v Itálii, Německu, Rakousku, Polsku, ale i na Slovensku, Ukrajině a Rusku nelitují rodiče peněz investovaných do kvalitního a pěkného oblečení pro své potomky a děti jsou tu jako z porcelánu. U nás je to jiné. Obvyklý je  následující model: Trendy oblečená maminka se značkovou kabelkou vejde do obchodu s dětským zbožím a cena za kalhoty pro dítko se jí zdá příliš vysoká, protože z toho stejně vyroste. Je to skutečně alibismus.

Například v Bratislavě jsou hlavní klientelou kvalitního dětského zboží slovenské maminky, u nás jsme závislí na cizincích - převážně na ruské klientele. Jakoby pro cizince byly děti o něco důležitější. Netvrdím, že děti musí být oblečené v luxusu a draze, ale podle možností rodiny. České maminky považují za nejdůležitější tři podmínky: 1., aby to moc nestálo, 2., aby se to moc nešpinilo, 3., aby to co nejdéle vydrželo (nejlépe dvě sezony). Těším se, až se tohle prolomí a budu na ulicích, hřištích i ve školkách potkávat holčičky v bílých šatech, krajkových sukničkách, kluky v košilích a všechny v kvalitních botkách.

Náš tip: Chcete-li se inspirovat holčičí módou s italským šarmem, můžete navštívit prodejny Ditis (Masná ulice) nebo Baby Couture (Perlová ulice).

A jak oblékáte děti vy? Hraje cena rozhodující roli? Oblékáte dítě lépe než sama sebe? Rádi si vaše názory přečteme v diskusi pod článkem.

Související témata:

Načítám