Hlavní obsah

Jak ozdobit dětská trička? Pomocí krajky, filcu i bambulek!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Máte občas problém, že vám nejde vyprat z dětských triček flíček, a tak je vaše ratolesti nosí jen doma? Máme pro vás řešení. Ozdobte je a proměňte v nové krásné kousky.

Článek

Chcete udělat dětem radost, nebo potěšit syna či dceru vaší kamarádky originálním dárkem? Vytvořte jim krásná trička pomocí pár jednoduchých aplikací. Co se triček týče, máte dvě možnosti. Buď ozdobíte starší kousky, kterým tak můžete vylepšit design, nebo zakoupíte nové jednoduché bavlněné modely za pár korun.

Pak už jen stačí nachystat šití, vylovit pár schovaných knoflíků a oprášit pár základních stehů, které zvládne téměř každý, kdo už někdy alespoň štupoval ponožky či zašíval roztržené oblečení. Samozřejmě šicí stroj může být při našívání některých aplikací výhodou, ale je jasné, že ne všichni ho doma mají. Naše dnešní tipy tedy zvládnete klidně i bez něj.

Nachystejte si…

Bavlněná trička

Filcový papír (zakoupíte v papírnických potřebách i galanterii)

Jehlu a nitě, knoflíky

Dekorační bambulky

Zbytky krajek

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Rozkvetlý výstřih

Pruhované tričko ozdobte aplikacemi v podobě drobných květů a lístků, které nastříhejte z filcového papíru a přišijte do výstřihu. Doprostřed některých květů můžete přišít také knoflíky.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Pro kluky

Filcovou barevnou látku lze využít také pro nastříhání různých tvarů, jako jsou třeba auta, zvířátka či ovoce. Kluky jistě nadchne první varianta. Nejprve si tak vystřihněte obrys auta a na kola našijte knoflíky. Obrysy pak na tričko přišijte takzvaným smyčkovým stehem.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Místo náhrdelníku

Stačí kousek dekorační krajky, kterou olemujte rukávy a výstřih, a bílé tričko se rázem promění v designový kousek. Ten jistě potěší malé princezny. Pak už jen přidejte tylovou sukýnku a balerínky. Jak jednoduché a efektní.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Roztomilé bambulky

Dalším skvělým tipem, jak zkrášlit tričko, je našití barevných bambulek. Místo nich ale klidně můžete použít i malé mašličky, které uvážete ze zbylých stužek.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Dětem můžete vyrobit také hračky z ponožky  nebo neonovou rýži, která svítí ve tmě.

Reklama

Načítám