Hlavní obsah

Jak oživit sexuální nudu? Chce to milování v hotelu!

Foto: Profimedia

Jak si užít zase sex bez zábran a starostí? Změňte na chvíli prostředí!Foto: Profimedia

Reklama

Milování v hotelu? Neskutečná chemie, na kterou se nezapomíná! Zkuste i vy odolat lednovým poklesům dobré nálady a zamluvte si pokoj pro dva – třeba jen na pár hodin! Přesvědčí vás tahle pozitiva?

Článek

Jiný kout, jiná místnost v domě, jiná poloha. Skvělé inovace. Ale je tu ještě něco lepšího, co zahřeje zkřehlé prsty na nohou, probudí hormony a vleje krev do žil!

Světoznámý americký psychoterapeut a sexuální poradce Ian Kerner, který se svojí kolegyní Kristen Mark z univerzity v Kentucky provádí výzkumy lidské intimity a sexuality včetně nudy a sexuálních dobrodružství, tvrdí, že hotely jsou skvělým místem pro sex. Z velmi prostých důvodů.

Proč to tak baví?

„Dochází totiž ke stimulaci přenosu dopaminu v mozku, což hraje velkou roli při sexuálním vzrušení,“ nechal se odborník slyšet pro Huffington Post s tím, že když se lidé milují v hotelu, jejich mysl je pozitivně ovlivněna tím, co (ne)vidí i (ne)slyší.

Přerušení rutiny – za poplatek

Měkké polštáře, pokojová služba, žádné fotky dětí, knihy, které se musí oprášit, dostatek prostoru, únik od každodenního života, absence přemýšlení, „co bude dnes k obědu“.

Přesně tohle je podle psychologů dokonalé podhoubí pro chvíle ve dvou, zvlášť pokud si u vás během období vánočních svátků návštěvy podávaly dveře. Tak na co ještě čekáte? Poohlédněte se hned zítra po vhodném hotelovém zařízení.

Foto: Profimedia

Za hotel sice zaplatíte, ale utracené finance se vám mnohokrát vrátí v klidu a pohodě, které si užijeteFoto: Profimedia

Ostatně, pro tenhle nápad hlasuje i další odbornice, americká psycholožka Alicia H. Clark, která říká, že sex na neznámém místě spouští kaskádu hormonů a chemických látek v mozku, které nejenže povzbudí tělo k akci, ale také „zařídí“ emocionální touhu a vzpruhu, jež se musí sem tam v každém vztahu ukázat. Že nemáte na utrácení prostředky?

Zasvěcení se shodují, že stačí vzít si volno na půl dne. Nebo obývat pokoj dvě tři hodinky, pokud to pravidla hotelu nebo penzionu umožňují. Proč zrovna takhle „dlouho“? Nestačí polovina času?

Pár hodin klidu? Lepidlo vztahů!

„Aby došlo k sexuálnímu vzrušení, a to zejména u žen, je třeba vypnout část mozku spojenou s úzkostí a stresem,“ dodal Ian Kerner. Jenže to nejde z minuty na minutu. Myšlenka na to, kolik zbývá času do opuštění pokoje, vás akorát tak bude omezovat. Chce to dostatek času na uvolnění, společnou sprchu, sex, povídání si po něm. Všechny tyhle zážitky i pocity zužitkujete i později.

To nejlepších z hotelových pokojů

„Praktikujeme to a mohu to doporučit,“ říká šestatřicetiletá Elena, která je vdaná šest let. „Kdysi nám to poradili známí, jenže tenkrát jsme tomu moc pozornosti nevěnovali. Pak jsme s manželem měli trochu potíže a rozhodli se na svých problémech pracovat. On dal na radu, zamluvil hotel, a od té doby každý rok v lednu jezdíme na den dva pryč z domu. Malou hlídá babička a my říkáme, že si jedeme odpočinout od Vánoc,“ směje se Elena s tím, že tenhle rituál jí i manželovi moc pomáhá.

Foto: Profimedia

Projednou vypnout mobily, nemyslet na nádobí, na děti ani na pracovní povinnosti... Nezní to jako sen?Foto: Profimedia

„Nejsme doma, tak co?“

„I kdyby na chleba nebylo, tak pojedeme. Objednáváme si jídlo na pokoj, nestaráme se, jestli umažeme povlečení nebo zaspíme. Je to něco neuvěřitelného a uvolňujícího. Často si připadám jako tenkrát, když jsme spolu jen chodili. Nejsme rodiče, jsme partneři. A sex je neskutečně intenzivní,“ usmívá se. A její postoj k takovým partnerským rituálům schvaluje nejeden terapeut.

Například i anglická autorka příruček pro dospělé Linda Sonntag ve své knize Senzační sex doporučuje nejméně dvakrát do měsíce naplánovat něco podobně nevšedního. Tyto společné zážitky posilují pouto mezi partnery a probudí žádostivost právě hlavně v zimních měsících, tedy v tak trochu líném a na sex „hluchém“ období.

Tak co, zkusíte to?

Reklama

Načítám