Hlavní obsah

Jak se udobřit s těmi, kdo už zemřeli? Zkuste rituály!

Foto: Profimedia

Rituály, které vám dají konečně klid. Ukončete to se zemřelými blízkými i vy!Foto: Profimedia

Reklama

Nestihli jste se usmířit v rodině a váš blízký náhle zemřel? Anebo máte pocit, že se kolem vás pohybují neklidné duše, třeba i duchové? Poradíme vám, jakými rituály se konečně udobřit a zklidnit okolí!

Článek

Komunikace se záhrobím je vždycky ošemetná a je důležité při ní dodržovat nejrůznější pravidla a zásady. Někdy však přesto nadejde situace, kdy potřebujete nějak uklidnit rozzuřenou duši – ať už je to zesnulý rodič či sourozenec, se kterým jste se nestihli usmířit, nebo jen cizí neklidná duše, kterou jste k sobě přilákali. Vyberte si ze čtyř očistných a usmiřujících rituálů ten, který nejvíc vyhovuje vaší situaci.

Rituál odpuštění

Někdy se stane, že blízká osoba zemře dříve, než stihnete urovnat vzájemný vztah, vyřešit křivdy a zapomenout všechna zlá slova. To má dva důsledky – vy se cítíte špatně, máte výčitky a ještě hůře je na tom duše zemřelého. Protože již není limitována fyzickým tělem, má neomezený přístup k podvědomí, a tedy naprosto všem hádkám, ke kterým mezi vámi došlo.

Rituál odpuštění, který napraví všechny rány na obou stranách, není komplikovaný. Vystačíte si s jednoduchou bílou svíčkou a psacími potřebami. Nejprve svíčku zapalte a s pohledem upřeným do plamenů v mysli zformulujte to, co vás tíží, vše negativní mezi vámi. To pak stručně, stačí v bodech, vypište na papír. Zapalte papír plamenem svíčky a nechte ho celý shořet. Při tom intenzivně myslete na to, že odpouštíte a o odpuštění prosíte. Nahněvaná duše vaši zprávu dostane.

Foto: Profimedia

Vztahy, které tíží, nemusejí být jen s těmi, co jsou naživu, ale i s těmi, kteří vás již opustili... Nenechte se jimi trápit déle, než je to nutnéFoto: Profimedia

Rituál odtržení

Často dochází k tomu, že se v dnešní uspěchané době nestihnete s blízkým, který zemře, dostatečně rozloučit, uzavřít prožitou kapitolu a přesunout ji do kategorie radostných vzpomínek. V takovém případě je pak duše zemřelého ke světu připoutána vaší neochotou se s ní rozloučit, udělat radikální řez. Pak je nejjednodušším řešením rituál odtržení.

Usaďte se na nějakém tichém místě, kde vás nikdo nebude rušit, shromážděte předměty a fotografie, které se vztahují k zemřelému. Vybavte si ho, do nejmenších detailů, všechny společné zážitky a chvíle, prodlévejte u nich a co je důležité – plačte. Potom své pocity přetavte do hudby – ať už půjde o zpěv, rytmické tleskání či hru na nástroj. Hudba osloví prodlévající duši a odnese ji s sebou pryč, a navíc uzavře váš smutek. Hrajte do té doby, než ucítíte, že se vaše nitro odpoutalo.

Vyčištění aury

Vaše aura je jakýmsi majákem, skrze který signalizujete o sobě okolnímu světlu. Duchové jsou na ni extrémně citliví, a pokud je vaše aura disharmonická, dráždí je to. Účinným řešením je potom vyladění a vyčištění aury. Nejde o lehký úkol, protože taková harmonizace je spíše o sladění celé bytosti, ale alespoň dočasně zbavit auru negativity můžete.

Foto: Profimedia

Chtěli byste někomu odpustit? Bílá svíčka je k tomu ideálníFoto: Profimedia

Obklopte se fialovou – sežeňte si fialové svíčky, drahé kameny, zejména ametyst, fialové květiny, skvělé je také sehnat fialové světlo – například stínidlo na lampičku nebo papírový lampion. Vše rozmístěte kolem sebe, zhluboka dýchejte a snažte se barvu vstřebat, dostat do sebe. Fialová je barvou duchovní a spirituální a zharmonizuje vaši auru tak, že nebude přitahovat nežádoucí pozornost.

Rituál usmíření

Někdy je nejjednodušší se s rozzlobenou duší jakékoli povahy usmířit. V první řadě je třeba očistit celý prostor, ve kterém s duchem komunikujete. K tomu poslouží nejlépe šalvěj, kterou zapálíte a necháte doutnat – její kouř má velmi pozitivní účinky.

Potom vezměte polodrahokam lásky a smíření, růženín, uchopte ho do rukou a předejte do něj svou energii, co nejvíce pozitivních myšlenek a laskavosti, které jste například nestihli vyslovit. Dejte najevo, že nestojíte o konflikty. Kámen pak umístěte na viditelné místo, kde bude fungovat jako zářič a vysílat pozitivní energii přímo k neklidným duším poblíž.

Naše zásahy do říše mrtvých by neměly být frekventované, ale jsou možné. Znáte další způsob, jak je naplnit láskou?

Reklama

Související témata:

Načítám