Hlavní obsah

Jak si pod čepicí nezničit účes?

Foto: Thinkstock

Ani pod čepicí nemusíte mít zplihlé vlasyFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechny víme, že bez čepice by se v zimě chodit nemělo, ale co dělat, když si nechcete zdevastovat účes už cestou do práce? Podívejte se na nejúčinnější fígle, které jsme vymámili ze zkušených kadeřníků, a rozlučte se s uplácnutými vlasy!

Článek

Jak říká kadeřnice Nikola Sommerová z brněnského Kadeřnického a kosmetického salonu WINCI, základním předpokladem pro zachování tvaru účesu i v zimě pod pokrývkou hlavy je kvalitní střih. Právě šikovný kadeřník je největší zárukou toho, že váš účes bude držet tak, jak má. V zimě jsou vlasy křehčí a mají tendenci se lámat, nepodceňujte proto péči o vlasy. V zimě se hodí zejména ta neoplachující se, která vlas obalí a ochrání. Výborný je leave-in kondicionér od label.m nebo Ego Boost od Tigi.

Pozor na vlhkost!

Jste zvyklá na ranní mytí? V zimě si dejte pozor na to, abyste vlasy opravdu vysušila úplně do sucha. Když pomineme zdraví, jde o to, že by se vám mohly vlhké vlasy pod čepicí zapařit, což by vedlo jen k podráždění pokožky hlavy a tvorbě lupů. „V mrazivém počasí může navíc zbytková voda ve vlasech zmrznout a narušit povrch vlasové kutikuly,“ varuje kadeřnice Nikola Sommerová. Při foukání můžete použít ochranné mléko Thermo Repair od L'Oréal Professionnel.

Na foto zleva: Leave-In od label.m, Ego Boost od Tigi, Thermo Repair od L'Oréal, Anti-Snap od Redken

Minutový styling

Pozor byste měla dát také na stylingové přípravky. Ty by měly být sice výživné, ale neměly by obsahovat olejové složky, které by vlasy pod čepicí zatěžovaly a rychleji zmastily. „Dobrou zkušenost mám s rychleschnoucím sprejem Quick Dry 18 od Redken, který výborně fixuje a vlasy se po něm krásně lesknou. Do konečků pak doporučuji vetřít přípravek proti lámání vlasů Extreme Anti-Snap od stejnojmenné značky,“ radí kadeřnice Nikola.

Kadeřnice Anička Plačková z Toni potom dodává: „Vlasy pod čepicí potřebují hlavně zůstat objemné. Nám se osvědčil jemný pudr Resurrection Style Dust od label.m, který nadzvedává vlasy od kořínků a obnovuje objem. Má podobný efekt jako tupírování. Stačí, abyste si poté, co sundáte čepici, nasypala trochu prášku do dlaně a jemně vpracovala do vlasů. Účes bude jako nový.“

Dlouhé vlasy spleťte

Máte delší vlasy? Zachování objemu a tvaru účesu můžete dosáhnout díky spletení vlasů do volného copu, který jen jemně utáhnete. „Nemělo by se přitom jednat o klasický culík, kde jsou vlasy v jednom bodě stáhnuté gumičkou. V tomto místě jsou totiž vlasy náchylné k lámání. Vytvořte si raději drdol nebo uzel, který smotáte na temeni hlavy. Při sundání čepice a následném rozpuštění budou vlasy krásně objemné, přičemž lámavost bude nulová,“ dává tip kadeřnice salonu WINCI. Další trik potom přidává Anička Plačková: „Vlasy doporučujeme trochu přežehlit nebo malinko natočit kulmou, lépe pak pod čepicí drží tvar a tolik neelektrizují.“

Na foto zleva: Quick Dry 18 od Redken, Liss Ultime od L'Oréal, Control Freak od Tigi, Resurrection Style Dust od label.m, sérum Absolut Repair od L'Oréal, Relaxing Balm od label.m

Čepice nebo šátek?

Důležitý je také výběr samotné pokrývky hlavy. Ta by měla být podle Nikoly Sommerové hlavně lehká, aby vlasy příliš nestlačovala, ale neměla by být ani hodně volná, aby po vlasech neklouzala a vlasy se tak necuchaly. Ideální jsou potom přírodní prodyšné materiály. „Nezapomínejte čepici při každodenním nošení v chladném období častěji prát, a to alespoň jednou týdně, aby se vlasy při kontaktu s ní zbytečně nemastily,“ upozorňuje kadeřnice Nikola. Alternativou čepice může být klobouk či volná kapuce, jako nejšetrnější varianta pokrývky z hlediska zachování účesu se potom nabízí lehký šátek.

Poslední obavy ze zničeného účesu jsme, doufáme, rozehnali, takže už žádné „nahoře bez“!

Reklama

Související témata:

Načítám