Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Co dělají zadaní muži na seznamce?

Foto: Thinkstock

Také ten váš leží věčně věků v seznamce? Nebojte, vás to nemusí ohrožovat!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tereza je ve vztahu šťastná, ale... Její partner navštěvuje erotické stránky a má profil na seznamce. Proč to dělá? Další přímá otázka pro našeho chlapa Josefa Hausmanna!

Článek

Profily na seznamce? Erotické filmy? Porno? Není nic, co by bylo pro našeho chlapa tabu. I tentokrát odpovídá na dotaz čtenářky, který dorazil na jaktovidichlap@prozeny.cz.

Čtenářka Tereza: „Jsem ve vztahu a myslím si, že jsem šťastná. Problém je jinde. Když jsem poznala svého současného přítele, řekla jsem mu svůj názor na návštěvu erotických portálů. Předcházející partner je na navštěvoval dost často a nevynechal ani erotické seznamky. Ten současný mě na jednu stranu pochopil, ale i tak je nyní navštěvuje. Mě jako ženu to uráží a připadám si méněcenná. Napadají mě otázky, jestli se mu už nelíbím. Přiznám se, že bych se i já ráda podívala třeba na nějaký lehce erotický film, ale přítel se mnou o tom nechce mluvit a dělá to za mými zády.“

Vážená paní, nerozebírejme raději vaši větu: „…myslím si, že jsem šťastná“ (i když by stála za rozbor) a obraťme se k problému. Mnohokrát jsem ve zdejším sloupku psal, že – ač je to ženám protivné – vrcholnou metou zdravého chlapa je rozmanitost sexuálního života. Té lze dosíci pouze rozmanitostí svedených partnerek a muž je proto cejchován jako proutník, nevěrník, kurevník a já nevím co všechno.

Protože tato rozmanitost je nekonečná, je tato mužská meta nedosažitelná (viz například Kundera: Zlaté jablko věčné touhy). Znám muže, kteří měli více než tisíc žen a zítra se poženou za další.

Mocní muži tuto touhu uspokojují soukromými harémy. Podle toho, jak jsou mocní a bohatí, čítá takový harém od stovek (u orientálních kalifů) po několik málo (u českých politiků) žen. To, že někdo žije celý život po boku jedné ženy, ještě neznamená, že v sobě tuto touhu nemá. Ostatně příslušníci jednoho živočišného druhu se obvykle navzájem dost podobají a stejně jako stěží naleznete lva, který by si k večeři nezakousl antilopu, sotva naleznete muže, který by (kdyby to šlo) s gustem nevyhrnul sukni kolemjdoucí krasavici.

Erotické stránky internetu tyto nesplněné (a víme už, že nesplnitelné) mužské touhy po sexuální rozmanitosti alespoň virtuálně uspokojují. Ten váš je nenavštěvuje kvůli tomu, že byste se mu nelíbila, ale aby si zpestřil sexuální nabídku. Chodil by tam, i kdybyste byla Miss World.

Vůbec si sebevědomí nedecimujte, s vámi to nemá nic společného. Nejde o to, že byste nemohla konkurovat ženám na těchto portálech (které ke všemu o toho vašeho chlápka nestojí), ale žádná žena nemůže konkurovat jejich počtu, tedy rozmanitosti.

Nemůžete být najednou chlupatou i vyholenou, černoškou i Japonkou, vyzáblou i při těle, vyžilou i naivní, prsatou i plochou… To, co mu nabízíte, nestačí nikoli z důvodu nízké kvality, ale nedostatečné pestrosti. Vás osobně z hlediska odloudění partnera virtuální ženy neohrožují – až na jeden případ: Pohlavně se u nich uspokojí sám – a na vás už nic nezbude.

Všechno lze nějak obrátit ve svůj prospěch. Kdybyste v sobě překonala odpor k těmto věcem a navrhla mu třeba, že s ním budete paralelně provozovat to, co si zrovna pouští na obrazovce, stěží odmítne.

Nepočítejte však s tím, že se bude jednat o nějaký (abych vás citoval) lehce erotický film a ani to po něm jako kompromis nechtějte. Lehce erotické filmy chlapi nesnáší.

Reklama

Načítám