Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Když vám chce ženatý milenec udělat dítě

Foto: Thinkstock

Myslíte, že Josef Hausmann poradil naší čtenářce, ať si se ženáčem klidně pořídí dítě?Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hanka otevřeně přiznává, že je milenkou ženatého muže. Ženáč by s ní chtěl dítě, ale rozvést se? To ne! Jak z toho ven? Proč vůbec něco takového nabídl? Toť otázka pro našeho chlapa Josefa Hausmanna!

Článek

I tentokrát dorazilo do e-mailové schránky jaktovidichlap@prozeny.cz několik dotazů. Jeden z nich od milenky Hanky, na kterou tlačí její ženatý milenec. Dítětem! Proč? A jak si s tím poradit?

Čtenářka Hanka:„Je mi 28 let. Mám milenecký vztah s mužem (38), který je ženatý již 17 let a má dvě děti. Jsme spolu necelý půl rok a zhruba po dvou měsících scházení se mě zeptal, zda bych s ním chtěla mít dítě. Když jsem řekla že ne, byl tak týden klid, a pak začal znovu."

Hančin dopis pokračuje: „Nevím nepochopila jsem to, protože když mám svoji rodinu, proč mít další, ještě navíc s úplně někým cizím? Prý že víc než dítě mi dát nemůže. Navíc také padlo, že musí předat geny, ale to já prý nemohu pochopit. Říká, že děti by měly mít oba rodiče, přesto prý ale nechce být uveden v rodném listě a nějak mi s ním pomůže, vždyť si protiřečí. Proto se vás jako muže ptám, proč chce mít muž dítě s relativně cizí ženskou?“

Vážená Hanko, proč to děláte? Maříte čas a zahazujete sama sebe. To nejsou nikde svobodní? Nebyl by lepší raději menší, ošklivější a chudobnější, avšak svobodný mužíček než krásný, leč ženatý princ? Svět je velký a na výběr máte jistě i vy!

Samozřejmě, že když má svoji rodinu (a geny již předal), proč by měl mít děti „s úplně někým cizím“. V citovaném výroku už nejste upřímná – žena, která s mužem dlouho a pravidelně líhá, úplně cizí není.

Já si myslím, že ten „váš“ chlápek tuší (což není tak těžké), že byste ve svých letech dítě chtěla, a svědomí mu nedá, aby se tvářil jakoby nic. Zavede proto na téma „a co dál“ sám řeč – neříkejte, že to neposloucháte ráda.

Nemá v plánu se rozvést, a zároveň se bojí, že vás okrádá o poslední léta plodnosti (ani nevíte, jak to rychle uteče) – a co pak s vámi? Bude si vyčítat, že vám zničil život, a chce následky alespoň částečně zmírnit.

Navrhovanou kvadraturou kruhu (je a zároveň není otcem vašeho dítěte) vám vytrhne ten největší trn z paty („Udělal jsem jí dítě, její život dostal smysl, tak co by ještě chtěla, já mám svědomí čisté“.) Tím dítětem se chce zkrátka vykoupit z manželství, které vám nabídnout nemůže. Vlastně vám nabízí jakési paralelní manželství druhého řádu, kde manželství prvého řádu je to jeho. Na to navrhované pytlíkování se zaopatřováním vašeho dítěte bych moc nesázel – i kdyby měl upřímné úmysly, v případě (velmi reálného) „provalení“ se už jeho manželka dovede postarat, aby na vaše dítě nic nezbylo.

Na jeho obranu musím uvést, že vás má asi rád (chce si zkomplikovat život) a záleží mu na vašem osudu. Bohužel nemá prostor pro elegantnější a přirozenější řešení.

Chudák chlap (potáhne dvě káry), chudák vy (věčně čekající) a chudák dítě (bez plnohodnotného táty). Ve vztahu svobodné holky se ženatým chlapem stokrát obehraná klasika.

Reklama

Načítám