Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Odradí toužícího muže to, že je žena zadaná?

Foto: Thinkstock

Když muž touží po ženě, dle Josefa Hausmanna příliš neřeší, zda je zadaná či nikoliFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodíte očkem, chvilku se pobavíte, a pak dotyčnému řeknete, že jste vlastně zadaná. Bude mu to vadit a vezme zpátečku, nebo má muž o ženu zájem za každých okolností? Takhle to vidí chlap!

Článek

Josef Hausmann každý čtvrtek odpovídá na některý z dotazů čtenářek, které dorazí na adresu jaktovidichlap@prozeny.cz. Tentokrát se ptá (zadaná) čtenářka Marcela na to, jestli muži utíkají před ženami, které doma už jiného partnera mají...

Čtenářka Marcela: „Co si myslí chlap, když mu žena, která se mu líbí, řekne: ,Ano, také se mi hodně líbíš, jsem momentálně zadaná, ALE neklape nám to už dlouhou dobu.' Zalekne se a uteče, anebo o ni bude naopak dál bojovat a usilovat?“

Vážená Marcelo, chlap – bezděčný to nositel genů diluviálních praproutníků – nemá důvod utíkat před žádnou ženou, která se mu fyzicky líbí a u níž (aspoň si myslí) má nenulovou naději na její svedení. Z mnoha výzkumných studií – které podle mne nebylo třeba provádět, protože to známe z každodenního života – navíc vyplývá, že neznámá cizí žena se normálnímu chlapovi líbí skoro pokaždé, byť by svou krásou a tělesnými proporcemi zaostávala za jeho „stálicí“.

Pokud na onu neznámou „nenastoupí“, je to buď proto, že ho „stálice“(pomocí výčitek a scén) umí od podobných avantýr odradit, nebo se mu nedostává odvahy a sebedůvěry. Sám od sebe by ale jistě chtěl. Mocní a bohatí muži, kteří se při plnění svých snů nemusejí ohlížet napravo ani nalevo, vždycky měli milenek bezpočet, čímž tuto teorii o co nejpestřejším sexuálním jídelníčku potvrzují.

Tím se dá i opodstatnit, (co ženy samozřejmě dobře vědí), že pro ženu se příležitosti k nezávaznému jednorázovému sexuálnímu dobrodružství naskýtají na každém rohu. Bohužel o ně nestojí.

Pokud tedy vy na někoho vyrukujete s „…také se mi líbíš, jsem momentálně zadaná, ALE neklape nám to už dlouho“, máte onoho (nejspíš svobodného) chlapíčka vyhlédnutého jako potenciální náhradu, ale navážno.

Chudák chlapíček si v tomto okamžiku bláhově myslí, že mu zde kyne šance na jednorázové povyražení, a přitom nevidí, že je na něj házena síť. A ještě větší chudák ten její „stálec“, s nímž jí to údajně neklape, který určitě ani neví, že ona už za jeho zády spřádá náhradní plán, pro který se rozhodne až podle toho, jak nadějně (rozuměj – zavázaně) se ten nový kohoutek bude jevit. Přece neodejde ze zajištěného bydla do neznáma! Jo, ten se bude divit, až bude jednou postaven před hotovou věc! (Možná i před zamčené dveře).

Jestli se v někom pění krev nad tím, jaké jsou ty ženské vypočítavé mrchy, musím na jejich obhajobu pronést, že za to nemohou – jsou bezděčnými nositelkami genů těch (paleolitických pramrch), které by bez této zděděné strategie „vyhlédnutého náhradního zaopatřovatele“ po ztrátě toho původního dlouho nepřežily.

Pokud je muž z vašeho dotazu ženatý, nezbývá mu než na vás zkusit tu ženami nenáviděnou krátkodobou sexuální strategii a nějak vás a to vaše navážno přechytračit. Bude to mít ale hodně těžké…

Z těch, co vás osloví, neuteče žádný. Mají totiž očividně „tah na branku“, jinak by si netroufli. Utečou jen ti, co tento tah nemají. O těch se ale nedozvíte.

Načítám