Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Proč muži chtějí jen sex?

Foto: thinkstock

Když muž žije plochý život bez zájmů a koníčků, o čem se má se ženou bavit, když ne o sexu?Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtenářka Petra touží po vztahu. Hledá, ale marně. Naráží jen na muže, kterým jde jen o to co nejrychleji skončit v jejím klíně. Proč to tak je? Odpověď najdete v naší rubrice Jak to vidí chlap!

Článek

Málo řečí, jde se rovnou na věc! Nebo snad jde mužům o něco jiného? Na to se ptá čtenářka Petra muže u nás nejpovolanějšího. Josefa Hausmanna! Co on na to?

Čtenářka Petra: „Je mi 27, jsem rok a půl sama po ošklivém rozchodu. Pomalu jsem se vzpamatovávala, jsem připravená na nějaký nový vztah, ale kdykoli se s někým seznámím, tak z toho vyleze, že dotyčnému jde jen o sex. Navíc poslední dobou se z nápadníků vyklubou ženatí nebo zadaní chlapi. Co dělám špatně? Navíc všichni si chtějí pořád jen psát, nejradši by o mně všechno zjistili přes Facebook a podobně, a pak na schůzce nejlíp jít rovnou na věc. To je teď nějaký fenomén doby nebo co?“

Vážená Petro, všichni chlapi chtějí jen sex – gratuluji Vám k objevení Ameriky ve 27 letech! Je to, jako byste se divila, proč lvi prokusují hrdla antilopám. Naštěstí to většině žen nevadí (nebo toho dokonce dovedou využít či z toho něco vytřískat), a navíc máte pravdu jen asi z 90 %. V těch zbývajících 10 % muži z lásky a obdivu k ženině duši skládají symfonie, staví Tádž Mahály, rozplakávají nás citlivými básněmi a vůbec tvoří ta nejkrásnější veledíla světového kulturního dědictví.

Píšete, že kdykoli se s někým seznámíte, vyleze z toho, že mu jde jen o sex. A co nabízíte návdavkem vy? Kdyby se s vámi dotyčný seznámil v tenisovém klubu, chtěl by s vámi (kromě sexu) hrát třeba i mix debly. Kdyby se s vámi seznámil jako učitel klavíru, chtěl by s vámi hrát čtyřručně Slovanské tance. Ale máte nějakého koníčka? A hlavně – dbáte moudré rady MUDr. Plzáka a vybíráte takové, kteří mají smysluplné hobby, do kterého by vás eventuálně zasvětili? Co potom jiného – kromě sexu – z vás kouká?

Psát si všichni chtějí proto, že dohasíná doba, kdy uchazeč o dívku musel před tuto předstoupit a svými činy, duchaplností projevu či výčtem svých úspěchů na ni (a její rodiče) zapůsobit. To by se z té dnešní generace rachitických dvojrozměrných nýmandů nikdo nechytal. Bohužel to jde takto „moderně“ obejít a nikdo nemusí trénovat vyrýsované břicho nebo se učit Goethovy básně v originále, aby zapůsobil. Stačí mu, že bude na svém profilu in.

Dnešní nanynky mu to „žerou“, protože a) jsou samy stejné nebo b) nic jiného na seznamovacím trhu není k mání (případně je, ale je to hned rozebrané). Ten váš dotázaný „fenomén doby“ je absence toho, čemu zmíněný Plzák říkal košatost vztahu. Zakošatit vztah (aby v něm nebyl jen sex) může jen košatý člověk, kterého vychovali košatí rodiče.

Když vidím to bandu dvojrozměrných unuděných hňupů, jak si v tramvaji mačkají na mobilu počítačové hry (místo aby četli hudební partitury, literární klasiky, luštili šachové partie nebo řešili integrály jako my), říkám si: Chudák holka, která se jimi nechá oblouznit. Oni vás neumí pozvat na běžky, na skály či k romantickému klavíru (jako druhdy moji konkurenti), tak co jiného jim zbývá než sex? Pouze koníčky a zájmy (čili košatost) zanesou trochu světla do mužského mozku zatemnělého sexem.

Takové muže vyhledávejte – ale v dnešní době bych sám rád věděl, kde. Mezi bandou huličů na autobusové zastávce určitě ne – a nikde nikdo jiný nestojí.

Reklama

Související témata:

Načítám