Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Proč muži neumějí říct bývalkám „ne"?

Foto: Thinkstock

Muži nevidí žádný problém v tom, že se stýkají s bývalými partnerkami. Ty současné to ale snášejí velmi těžko! Co na to říká Josef Hausmann? Přečtěte si jeho dnešní názorFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalka! S partnerem se rozešli už dávno, ale doteď udržují kontakt. Ona ho prakticky využívá! Je to v pořádku a normální, nebo byste si jako žena měla svého může lépe hlídat? Takhle to vidí chlap!

Článek

Vztahy s bývalými partnery nejde jen tak utnout! Nebo ano? A jaká je hranice, kde je přátelství, kde začíná zneužívání a kde třeba hrozí i rozpad současného vztahu? Na e-mailu jaktovidichlap@prozeny.cz se ptá čtenářka Alice. A Josef Hausmann jako každý čtvrtek odpovídá!

Čtenářka Alice: „Byla jsem příčinou rozvodu svého současného manžela. Jeho ex má však stále potřebu mu gratulovat k svátku, narozeninám. Volá mu, když potřebuje to či ono. Přitom vztah má a my jsme spolu již několik let, a máme spolu dokonce dítě. Manžel z pocitu viny a z dlouholetého přátelství vždy rád a ochotně pomůže. Je jasné, že mně to vadí. Jako žena vím, jak uvažuje ONA, ale opravdu je možné, aby si můj manžel myslel, že o NIC nejde, a nechápal, že mi to ubližuje?“

Vážená paní, při čtení Vašeho dotazu mě maně napadá Wolkrovo: „...ve vlastní ráně najde nůž, kterým sám zabíjel...“ Ale k věci. Předpojatě nepíšete, zda váš nynější neměl se svojí bývalou děti (s vysokou pravděpodobností ano) a jestli náhodou to vaše „to či ono“ neznamená povinnosti biologického otce k vlastním dětem.

Výborně jste u něj diagnostikovala pocit viny. Plyne z toho, že moc dobře o této mužské (geneticky po meči děděné) slabosti víte, a tedy i o způsobech, jak na ni zahrát. Jádrem vašeho dotazu je strach, že vaše „know how“, jak zmanipulovat muže, zná i jeho bývalka.

Větou „jako žena vím, jak uvažuje ONA“ jste se odhalila. Máte pravdu – jeho ex se pravděpodobně pomocí „toho či onoho“ snaží svého bývalého zmámit zpět.

On si možná neuvědomuje, „jak vám tím ubližuje“, ale určitě si to se škodolibostí uvědomuje ona. On je chudák drcen mezi dvěma mlýnskými kameny – z jedné strany pocitem viny, který mu neopodstatněně vnukla jeho ex (a ona, dobře vědouc, jak mocnou má v ruce zbraň, nepoleví a nedá mu oddechnout), z druhé strany Vámi, která hájíc své zájmy mu jistě vyčtete a dáte sežrat každou návštěvu jeho ex (a zřejmě jeho dětí).

Kdysi jsem tu psal, že žena ženu prokoukne mnohem snáze než muž, stejně jako zlodějovy úmysly nejlépe vycítí jiný zloděj a lži politiků nejlépe odhalí jiný politik.

S vaší povahou jádro problému řešit nelze. I kdyby nějakým způsobem zmizela bývalka ze světa, bude vás znepokojovat každá další žena, která se opováží na vašeho muže rozehrát běžné ženské fígle. Příliš jasně jim totiž vidíte do karet.

Útěchou vám budiž konstatování, že dvakrát škubaný muž mnoho zájmu u žen vzbuzovat nebude.

Reklama

Načítám