Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Zasnoubená, ale vyspala jsem se s jiným

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ach ty třídní srazy. Lenka se na něm vyspala se spolužákem a zjistila, že je po všech stránkách báječný. Na rozdíl od jejího snoubence, který je v posteli tak trochu nemehlo. Má si ho přesto vzít, nebo jít, kam ji tělo táhne?

Článek

Čtenářka Lenka (29) poslala na adresu jaktovidichlap@firma.seznam.cz svůj příběh.

„Pane Hausmanne, prosím vás o radu. S přítelem jsme 3 roky, půl roku jsem zasnoubená. Vždy jsem si svatbu moc přála, snila jsem o sobě jako o nevěstě. Přítele mám moc ráda, je v mnohém opravdu skvělý, ale jediné, co nám moc nejde, je sex. Má problém s krátkou výdrží, někdy i s erekcí. Ale zkoušíme i jiné polohy a praktiky, a to je fajn. Doteď jsem si myslela, že je to ten pravý. Ale...

Před pár dny se stala jedna věc, kterou nejsem schopná pustit z hlavy. Byla jsem na dlouho plánovaném srazu se střední školou, a tam jsem se pomilovala se spolužákem, idolem mého dospívání. A bylo to super! Vždy jsem o něm snila, byl mojí první láskou, klukem, do kterého jsem byla celou školu zamilovaná. On ale moje city neopětoval, chodil s jinou. Až teď, když jsme se potkali po 10 letech, to najednou zajiskřilo i z jeho strany. Povídali jsme si celý večer skoro jen spolu, vůbec se nezměnil, je stále moc hezký, navíc je půl roku single.

Stále mi píše, rád by se se mnou znovu potkal. A já na něj nemohu přestat myslet, všechno se mi vrátilo. Teď ale nevím, co mám dělat. Jsem úplně rozhozená. Prosím, poradíte mi, jak moji situaci vidíte? Děkuji moc, Lenka.“

Vážená slečno Lenko,

nepíšete o věku partnera, ale z kontextu se dá vyčíst, že mu osmdesát ještě není, takže chyba je skutečně systémová. Mimochodem, vaše věta, že přítel je opravdu skvělý, akorát sex mu moc nejde, je, jako byste o autě řekla, že je po všech stránkách vynikající, akorát blbne motor... Váš přítel má ale jednu velkou přednost – je ochoten si vás vzít.

Na druhé misce vah je Pišta Hufnágl z třídního srazu, kterému motor sice šlape dobře, ale teprve další soužití by prověřilo, jestli to, co se leskne jako pozlátko při svátečních setkáních, by se lesklo i v každodenní všednosti. Ono sexuálně se zaskvět při romantické avantýře s novou ženou je něco jiného než se skvět každý den s tou stejnou. O dalších vlastnostech nutných pro dlouhodobé soužití nemluvě.

Třídní sraz po deseti letech znamená, že vám není ještě ani třicet. Naspěch (v dnešní době) tedy zas tak moc nemáte a můžete trochu riskovat pro klid v duši. Ten mít nebudete, dokud si druhou alternativu nevyzkoušíte. Navíc dokud se neubezpečíte, že by Pišta nebyl pro život lepší, budete žít vedle vašeho přítele s tichou výčitkou, která při různých příležitostech (např. neuspokojivý sex) vyvře a bude váš vztah ničit.

Ze syndromu Pišty Hufnágla, kterým trpíte stejně jako tisíce jiných žen, se vyléčíte jedině tím, že s ním pod nějakou záminkou strávíte více času, abyste mohla poznat i jeho případné záporné stránky. Aspoň víkend, ideálně kus dovolené. A nebo to nepomůže, nevyléčíte se a zrušíte zásnuby a vemete si Pištu Hufnágla. Dušička pokoj však mít stejně nebude – při první hádce s Pištou si řeknete: „Že já husa zrušila ty zásnuby s tím hodným klukem.“

Nikde ovšem není psáno, že by si vás Pišta vzal, nebo že někde nemá čtyři další. To vše je nutno prozkoumat. Líbil se mu s vámi sex, tak vám píše, no. Málokde je pro chlapa sex k mání takhle lacino a bez problémů. Opravdový tragéd celého příběhu je váš přítel. V posteli mu to nejde a ještě se zasnoubil s ženou se syndromem Pišty Hufnágla. Co komu provedl, že ho Bůh tak trestá?

Související témata:

Načítám