Hlavní obsah

Jak vyzrát na hemoroidy

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Intimní problém zvaný hemoroidy trápí až 75 procent populace. Pokud patříte do této skupiny, jistě víte, jak se projevují – řezavou bolestí v oblasti konečníku, pálením, svěděním a značným nepohodlím.

Článek

Hemoroidy mají dvě formy – vnitřní a vnější. Jak už tušíte, ta vážnější je vnitřní. Má celkem 4 stadia, a pokud je zjistíte, je nejlépe zajít za doktorem. Jedním z příznaků vnitřních hemoroidů může být krev ve stolici nebo bolestivost při vykonávání potřeby. Vnější hemoroidy vyžadují rovněž vyšetření lékařem, ale je velmi pravděpodobné, že léčba této formy bude rychlejší a budete mít více možností, co na ně vyzkoušet.

Jak vypadá vyšetření?

Možná se vyšetření konečníku nestaví mezi TOP 10 nejpříjemnějších procedur, ale je to zásadní krok, který může potvrdit, zda se jedná „jen“ o hemoroidy, nebo něco závažnějšího. Nezapomeňte, že jde o vaše zdraví, a pokud vám bude vadit přítomnost například sestry či jiného personálu, stačí říct. Máte totiž právo na soukromí. Lékař si navlékne gumovou rukavici a prstem se znecitlivující mastí vyšetří váš konečník. Podle nálezu pak předepíše druh léčby. Netrvá to zase tak dlouho a vy budete mít jasno, na čem jste.

Hemoroidy jsou intimním problémem, který trápí ve velké míře právě ženy. Důvodem může být i těžký porod

Dá se na ně vyzrát?

Vnitřní hemoroidy jsou obvykle řešeny drobným chirurgickým zákrokem a nasazením vhodného jídelníčku. Na méně závažné vnější hemoroidy většinou platí dostatek pohybu a také výběr potravin a nápojů. Odborníci doporučují vyhnout se množství alkoholu a kávy, čokoládě, tučným a příliš kořeněným pokrmům. Dále je vhodné konzumovat syrové ovoce, zeleninu a celozrnné výrobky, předejdete tak zácpě, s níž hemeroidy přímo souvisejí. Nezapomeňte hodně pít! Vyzkoušejte zaručený tip: po ránu si dejte sklenici vlažné vody se šťávou z citronu.

Pokud hledáte pomoc, která vám rychle a spolehlivě uleví od pocitu svědění, pálení a řezání, poptejte se ve své lékárně. Právě pro okamžitou úlevu při potížích s hemoroidy byl vyvinut unikátní a uživateli ověřený Hemostop Gel. V jeho složení figuruje vysoké množství allantoinu (látka důležitá pro své regenerační účinky) a standardizovaných extraktů z dubové kůry, třezalky a Aloe vera.

S hemoroidy běžte k lékaři, nenechte si jimi zbytečně ztěžovat život!

Hemostop Gel se jednoduše aplikuje, má příjemný chladivý účinek, je šetrný k pokožce, kterou nemastí ani ji nedráždí. Naopak, změkčuje drsná místa na pokožce a přitom zjemňuje suchou a popraskanou kůži. Je bezpečný a vhodný také pro těhotné a kojící ženy, které právě v tomto období často trápí hemoroidy.

Hemoroidy nejsou problémem ohrožující zdraví, umějí ale život řádně znepříjemnit a připomínají se s každým krokem, který uděláte. Zasáhněte proti nim co nejdříve, bude vás to stát jen trochu času a změnu životního stylu, která prospěje celému vašemu tělu.

Reklama

Související témata:

Načítám