Hlavní obsah

Jak zabránit stárnutí ženského klína? Známe omlazující tipy!

Foto: Thinkstock

Chcete své tělo udržet co nejdéle mladé? Bez cvičení to prostě nepůjde. Takže začněte posilovat i svaly pánevního dna!Foto: Thinkstock

Reklama

Stárnutí v obličeji zbrzdí krémy, ale jak je to se ženským klínem, který chřadne již od 20. roku věku? Nedodržujete-li tři klíčové věci, svůj rozkrok utápíte v průměrnosti a neatraktivitě!

Článek

Do hladkého a zářivého obličeje se dřív nebo později vkradou vrásky, povislost a zašedlost. Existuje milion produktů, které bojují proti příznakům stárnutí ve tváři, ale co kdo vymyslel pro pochvu, jež se potýká s tím samým problémem? Americký lifestylový magazín Shape varuje, že k prozření ve většině případů dochází příliš pozdě!

Ženská nevědomost

„Gynekologové neříkají ženám, co se s jejich klínem bude dít, a ty jsou pak v šoku, že se jejich pochvy a vulvy v průběhu několika let zcela změnily,“ říká Karen Boyle z amerického Baltimoru, odbornice na ženské sexuální zdraví a vaginální omlazení, která se ve zmíněném magazínu zmiňuje o tom, jak tomuto nešvaru předcházet.

Kdy začít s prevencí?

Je až s podivem, kdy ženské klíny začnou chřadnout. První vlna začíná už ve dvaceti! „Již v tomto věku může dojít ke ztrátě tuku na vnějších stydkých pyscích a Venušině pahorku,“ varuje americká expertka s tím, že tyto oblasti se mohou začít „prohýbat“ a ztrácet na objemu, stejně jako to dělají prsa.

Problém vrcholí s blížící se menopauzou, průtok krve klesá, svaly pánevního dna jsou oslabené. To vysvětluje, proč je vaginální omlazení stále populárnější. Děsíte se toho, že se jednou probudíte a váš klín bude připomínat svraštělou švestku? Nepředbíhejte, vaše pochva může zůstat mladistvá delší dobu, než si myslíte. Zkuste tyhle tři jednoduché strategie.

Foto: Thinkstock

Udržování zdravého životního stylu i stabilní hmotnosti je jedním z předpokladů úspěchuFoto: Thinkstock

1. Udržujte stabilní hmotnost

Pokud dlouho vedete válku se svojí hmotností a jste obětí jo-jo efektu, máte na problém zaděláno. Vaše pochva se nestíhá přizpůsobovat změnám. „Čím častěji se ručička váhy houpe nahoru a dolů, tím více strečinku potřebujete,“ říká Marco Pelosi z New Jersey, gynekolog se specializací na kosmetické úpravy.

I Karen Boyle se přidává k názoru, že udržování „zdravé“ váhy je velmi důležité. „Spousty žen, kterým je okolo 35 let, vypadají mnohem starší, protože nemají žádný tuk v obličeji. Stejně to platí i u stydkých pysků, které působí sešle poté, co přijdou o svoji výplň – tuk,“ varuje odbornice a dodává, že věci nejen vypadají jinak, ale dochází i ke změnám v sexuálních prožitcích. Ženám klesá sebevědomí.

2. Cvičte. Třeba v práci!

Možná jste mnohokrát četly o Kegelově cvičení, ale číst neznamená praktikovat. Odborníci varují, že ženy netrénují poctivě! Pánevní dno by se mělo sevřít na pět sekund, poté uvolnit a to celé opakovat stokrát, ovšem třikrát denně. Zní to jako velká nuda? Zkuste jiný způsob.

Gynekolog Marco Pelosi radí vyměnit kancelářskou židli za gymnastický míč, a to aspoň na 15 minut denně. „I když to vypadá, že se nic neděje, sezení na míči patří mezi efektivní způsoby, jak udržovat pánevní dno ve formě,“ říká.

Foto: Thinkstock

Sex! Je motivací, radostí, motorem, a samozřejmě i prostředkem k udržení pohlavních orgánů v kondiciFoto: Thinkstock

3. Zůstaňte sexuálně svěží

Aktivní milostný život je neméně důležitý pro zvýšení průtoku krve, který rozhoduje o přirozené lubrikaci klína. (Ta se s věkem také snižuje.) Je nutné používat intimní mýdla, která nevysušují vaginální sliznici.

Karen Boyle zároveň doporučuje dávat při sexu přednost jezdeckým polohám, tedy těm, kdy je žena nahoře. Podle ní se zatínají klíčové svaly, které jinak zahálí! To nedovolte, jinak utrpí vaše já! Jak říká sexuolog Zlatko Pastor: „Pochva je pro sex a reprodukci stejně důležitá jako penis pro muže.“ Je čas konečně ji brát na vědomí!

A co vy, posilujete svůj poklad?

Reklama

Načítám