Hlavní obsah

Jaké barvy vlasů pofrčí na podzim?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nude blond, mahagonová, vlasy jako zrcadlo, flanel nebo káva. To jsou trendy na nadcházející podzim. Co si pod těmito názvy představit?

Článek

Podzim je ideální období pro návštěvu kadeřnictví. Vlasy máte vyprahlé po létě, suché konečky by zasloužily zastřihnout a vyšisovaná barva také už není to pravé. Inspirujte se trendy na nadcházející podzim/zimu, abyste nemusely v kadeřnickém křesle bezradně krčit rameny.

Popelavá, nebo nude blond?

Nastane někdy sezona, kdy by byla doběla popelavá blond úplně out? To asi ne. Letos bude ale víc v kurzu tzv. nude blond, která je tlumenější. Nazvali bychom ji spíš béžovou. Vypadá přirozeněji a není ani studená, ani teplá. Perfektní barva pro nerozhodné!

Pokud se ale popelavé nedokážete nebo nechcete vzdát, inspirujte se Emilií Clarke (31), která se letos rozhodla vypadat i v reálu jako její filmová postava Daenerys v seriálu „Hra o trůny“.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Emilia Clarke (31) ve studené popelavé blond a Amanda Seyfried (32) v nude blondFoto: Profimedia.cz

Odrosty a balayage

Oproti předchozím dvěma barvám jsou tyto dvě téměř bezúdržbové. Ke kadeřníkovi stačí jít dvakrát za rok. Marion Cotillard (42) jsme znali jako brunetku. Blond jí ale neuvěřitelně sluší, navíc to díky ponechaným tmavším odrostům není zas až taková změna. Pak tu máme starou známou balayage, kombinace blond a hnědé, která je ideální volbou po celý rok. Viděly jste snad Sarah Jessiku Parker (53) někdy v něčem jiném?

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Marion Cotillard (42) a Sarah Jessica Parker (53)Foto: Profimedia.cz

Návrat hnědé

Upgrade hnědé na podzim je klasika, která nezklame. Letos se nosí světlejší hnědá s odlesky do měděna, karamelu nebo kávy. Odlesků můžete docílit jednolitou barvou nebo jemnými pramínky, které opticky přidají vlasům objem. Inspirujte se světlejší hnědou barvou u Scarlett Johansson (33), která svůj osobitý blonďatý pixie cut vyměnila za tmavší variantu. Nebo Priyanka Chopra (36), která svou přirozenou tmavou barvu oživila právě měděnými, nebo spíš až mahagonovými odlesky.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Scarlett Johansson (33) a Priyanka Chopra (36)Foto: Profimedia.cz

Flanelové vlasy

Barva na vlasy, která by definovala letošní podzim? Flanelová. Ač to zní zvláštně, flanelové vlasy jsou posledním trendem, který ovládl Instagram. Neodkazuje ale ke známé tkanině, ale k tradiční červeno-oranžovo-hnědé kombinaci, která je typická pro podzim, a kterou právě flanelové košile mívají. Originální název barvy platí alespoň pro tuto sezonu. Představte si pod ní všechny odstíny měděné, červené a zrzavé, které mohou být jak hodně křiklavé, tak i tlumené, jako má například Elisabeth Moss (36) nebo Daisy Ridley (26).

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Elisabeth Moss (36) a Daisy Ridley (26)Foto: Profimedia.cz

Vlasy jako zrcadlo

Poslední z trendů je mít vlasy lesklé jako zrcadlo – doslova. Vlasy střižené do rovného mikáda, obarvené ideálně do tmavě hnědé až černé a dokonale vyžehlené a uhlazené. Jde o účes, který je náročnější na údržbu a rozhodně se nehodí ke každému. Také počítejte s tím, že si budete muset pořídit velkou zásobu přípravků, které dodají velký lesk. Ale za ten efekt to stojí, ne?

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Kim Kardashian (37) a Vanessa Hudgens (29)Foto: Profimedia.cz

Jaká trendy barva či účes se vám líbí nejvíc?

Související témata:

Načítám