Hlavní obsah

Jaké to je být rodič? Tohle o nové roli řekli slavní!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Rodičovství je náramně těžká role. Do značné míry totiž máte ve svých rukou budoucnost dalšího člověka. S dětmi prožíváte příjemné i ty méně příjemné chvíle. Je to jak jízda na horské dráze, ale hodně poučná. Jak se o rodičovství vyjádřily některé celebrity?

Článek

Když pláče, tak ho utěšíte, když chce najíst, nakrmíte ho, záhy ho vypravujete poprvé do školy, slavíte první jedničku apod. Mít děti, sledovat jejich vývoj a být aktivní rodič přináší mnoho momentů. I když na některé byste určitě raději zapomněli. Je ale fajn, když se může podělit o zkušenosti s dalšími rodiči. Co o rodičovství řekli někdy v minulosti celebrity?

Tamara Klusová (32) 

Jakožto matka tří dětí má bohaté zkušenosti, které často reflektuje i ve svých instagramových příspěvcích. Z nich je patrné, že k dětem má spíše kamarádský vztah. Často a ráda se rozepisuje o tom, v čem jsou pro ni její ratolesti inspirativními bytostmi. (České celebrity, které ukazují své děti na sociálních sítích) V jednom z příspěvků řešila Tamara Klusová, jak se u nich doma vyrovnávají s žárlením jednoho dítěte na druhé:

„Myslím, že obrovsky důležité je starší dítě od prvního momentu zapojovat do celého očekávání. Ideálně si s ním vytvořit každodenní rituál, kde je jeho role nepostradatelná... A snažit se jednou za čas trávit chvíli jen s jedním z nich.“

Foto: Profimedia.cz

Tamara Klusová s manželem Tomášem (34) a dětmi Jenovéfou (2), Josefínou (7) a Alfrédem (4)Foto: Profimedia.cz

Reese Witherspoon (44) 

To blonďatá herečka zaujímá trochu realističtější postoj. Děti má také tři. Nejstarší je dcera Ava (20), prostřední chlapec Deacon (16) a nejmladší Tennessee (7). V jednom starším rozhovoru s nadsázkou řekla: „Pokud některý rodič na své dítě nekřičí, znamená to jediné – že s ním netráví dostatek času.“ Někdy zkrátka nelze udržet nervy na uzdě a jen vysvětlování nestačí. (Pravá blondýnka 3 bude! Jak se Reese obléká v civilu?)

Foto: Profimedia.cz

S nejmladším synem, dcerou a manželem Jimem Tothem (50) na společných nákupechFoto: Profimedia.cz

Gwyneth Paltrow (47) 

Další blonďatá herečka má děti dvě. V pořadu fotografky a moderátorky Amandy de Cadenet (48) se rozhovořila o tom, jak se k sobě chovají jednotlivé matky a že je na místě více soudržnosti: „Nikdy jsem nepochopila, proč matky posuzují jiné matky. Co tím myslíš, že jsi nekojila? Proč jsi nedělala tohle a támhleto?“

Podle herečky by se matky mezi sebou neměly porovnávat, která dělá pro své děti víc. Naopak by měly respektovat odlišnosti ve výchově dětí a být si navzájem kamarádkami. (Kojení na veřejnosti? Celebrity, které s tím nemají problém)

Foto: Profimedia.cz

Herečka s dcerou Apple (16) a synem Mosesem (14) vyrazila nakupovatFoto: Profimedia.cz

Andrea Růžičková (35)

Slovenská herečka, která je momentálně víc doma v Česku, má také dvě děti, přičemž to druhé je ještě batole. Na Instagramu si v jednom z příspěvků naoko postěžovala, že se nestíhá ani v klidu najíst. Její potomci jí to ale vynahrazují:

„Život je plný paradoxů. Nikdy předtím jsem totiž nebyla tak unavená, nikdy předtím jsem nebyla tak naplněná, nikdy předtím jsem nebyla tak hladová, nikdy před tímto krásným životem, jsem nebyla tak šťastná. Nikdy předtím jsem tolik nemilovala, nikdy předtím jsem se tolik nebála, nikdy před tím, co teď žiju, jsem nebyla tak silná, i když se mi někdy podlamují kolena.“

Foto: Profimedia.cz

Druhého syna Jáchyma (5 měsíců) má herečka na fotce ještě v bříšku. Pózuje se starším synem Tobiášem (2) a manželem Mikolášem (41)Foto: Profimedia.cz

Kim Kardashian (39)

O mateřství se vyjádřila i americká hvězda reality show Držte krok s Kardashians (Keeping Up with the Kardashians). Dvě děti jsou její vlastní a další dvě jí odnosila náhradní matka. O skloubení mateřství a práce se rozpovídala v rozhovoru s modelkou a blogerkou Julií Restoin-Roitfeld (39):

„Když se snažíte vybalancovat kariéru a mateřství, klíčem je stanovit si priority. Stáváte se selektivnější a pracujete jen na smysluplných projektech, protože chcete co nejvíc času trávit s rodinou. Vždycky ale musíte pamatovat i na čas, který si vyhradíte jen pro sebe.“

Foto: Profimedia.cz

Televizní hvězdě na děti nestačí ruce. V náruči drží dceru Chicago (2) a syna Psalma (1), po svých jde Saint (4) a North (7)Foto: Profimedia.cz

Beyoncé (38)

O tom, jak ji naplňuje role matky, se pro magazín People rozpovídala také americká diva po porodu první dcery v roce 2012. Tehdy řekla: „Od té doby se cítím úplně propojená se Zemí a můj život má nový rozměr a smysl.“ Do rodiny posléze přibyla ještě tříletá dvojčata, syn Sir a dcera Rumi.

Co se týče výchovy dcer, je pro zpěvačku důležité, aby viděly, že i ženy mohou mít úspěšnou kariéru a dokážou se vyrovnat mužům. Ona sama je jim skvělým příkladem.

Foto: Profimedia.cz

Porodem dcery Blue Ivy (8) zpěvačka naplnila svou podstatuFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám