Hlavní obsah

Vtípky o dětech? Tohle zažívají rodiče každý den!

Foto: Tatomirov, Shutterstock.com

Foto: Tatomirov, Shutterstock.com

Reklama

Být rodič je někdy pořádná dřina. Probdělé noci, záchvaty dětského vzteku a neutišitelného batolecího pláče. Ale nakonec se skoro každá nepříjemnost změní v příběh, kterému se časem od srdce zasmějete. Jako tihle rodiče, kteří se s vtipnými historkami svých ratolestí svěřili na internetu.

Článek

V tu chvíli se asi nesmějete. Když dítě zase vyvádí nějakou lotrovinu, po milionté vás nenechá ani v klidu dojít na záchod, zase se vzteká, odmítá spolupracovat... Jste vyčerpaní, nervózní, naštvaní. Ale pak je to najednou pryč, malý tyran se opět promění v andílka a vaše pomyslná kniha vzpomínek je bohatší o další příběh. O zážitek, kterému se zasmějete, a po letech na to budete s nostalgií vzpomínat.

Podobně jako rodiče z celého světa, kteří se o nejrůznější zábavné historky podělili na internetovém serveru Bored Panda. Tohle jsou vtípky o jejich dětech, ale určitě v nich najdete i své ratolesti.

Věčný nepořádek

Že děti umějí dům, který jste uklízeli půl dne, změnit v neuvěřitelný chaos během deseti minut, ví asi každý rodič. Ratolesti jednoduše chodí, a dokud neusnou, trousí za sebou nepořádek. Proto uživatelka s přezdívkou Mother on the Rocks jednou filosofovala o tom, jak moc důležité je vést děti k pořádku a co nejdřív je naučit, aby po sobě uklízely. „Přemýšlela jsem o tom a u toho jsem pozorovala manžela, jak si sundává ponožky a nechává je na zemi uprostřed obýváku. Zjevně se budu muset zaměřit nejen na děti, ale i na manžela,“ dodala.

To uživatelka Stay at Homies přemýšlela, jak by bylo asi vtipné, kdyby dětem poschovávala jejich věci na místa, kde by je určitě nikdy nenašly. „Mohla bych jim třeba dát boty do botníku, bundy do skříně a klíče na věšák u dveří,“ napsala.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Nepořádek, který děti vytvářejí, patří k tradičním rodičovským nepříjemnostemFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Strůjci pohrom

Asi nikdo nemá doma dítko, které by čas od času něco nerozbilo, nezničilo, jednoduše by nezpůsobilo nějakou menší domácí pohromu. Koneckonců internet je plný fotek robátek u televizí, které nepřežily zásah stavebnicovou kostkou, či snímků dětiček, které zjistily, jak zábavné je vtírat zubní pastu do dlaždičkových spár či sypat mouku po koberci.

Není pak divu, že rodiče jsou skoro pořád ve střehu a moc důvěry ve své andílky nemají. „Ráno vstanu a přeju svému čtyřletému synkovi dobré ráno. Z postele se ozve jen: ‚Nic jsem nerozbil!‘ A tak rovnou běžím a detailně kontroluju celý dům a hledám, co rozbil tentokrát,“ popisuje jedno ze svých tatínkovských rán James Breakwell.

Asi se tedy nejde pohoršovat nad úvahou jiného tatínka. „Znáte nádhernější zvuk, než je upřímný dětský smích? Já ano. Je to zvuk motoru autobusu, který je ráno odváží do školy,“ svěřil se Rodney Lacroix.

Malí nevděčníci

I tohle asi zažil každý rodič. Můžete dítěti vytvořit jakkoli úžasný program, věnovat se mu jako diví, stejně se ve školce či ve škole nepochlubí naučným výletem do muzea, ale spíš něčím, o čemž byste byli rádi, kdyby radši pomlčelo.

Své o tom ví uživatelka Stay at Homies. „Včera jsem s čtyřletou dcerkou postavila domeček pro princeznu, pak jsme si malovaly, zahrály si dvě hry, šly do parku na hřiště. Potom jsme si ještě hrály doma, uvařily spolu večeři a po ní jsme si pustily společně pohádku. A co myslíte, že dcera řekla paní učitelce, když se jí ptala, co včera dělala? Že sebrala ze země mrtvého brouka a maminka na ni křičela,“ svěřila se.

Rodičovství bývá mnohdy úplně jiné, než si ho lidé představují. „Než jsem se stal otcem, snil jsem o tom, jak budu s dětmi sledovat Hvězdné války. Pak přišel ten den, den mého splněného snu. A já si po celou dobu filmu vlastně jen představoval, jak úžasné by bylo je umlčet. Nezavřely pusu ani na minutu,“ směje se uživatel s přezdívkou Dad and Buried.

Foto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

Někdy můžete mít pocit, že jsou na zabití, ale stejně láska v tomto případě vyhráváFoto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

Navždy vaši

S příchodem dítěte jako by se váš život stal majetkem toho malého tvorečka. Třeba i sex se stává velmi vzácným. „Je to klasika. Žena se ke mně přitulí a ptá se, zda mám chuť na sex. Ó, jak strašně velkou chuť mám. Ale v tu chvíli jsou mé naděje pryč. Oči našeho doposud tvrdě spícího batolete se totiž pomalu otevírají a jeho pohled říká jediné: Jen přes mou mrtvolu!“ popisuje svůj milostný život tatínek s přezdívkou WTFDAD.

Před dětmi (do určitého věku) jednoduše není úniku. „Jsem si jistý, že kdyby mě někdo unesl a ukryl, moje pětiletá dcera mě určitě najde. Tedy pokud by mně únosci dovolili použít záchod,“ dodává tatínek s přezdívkou Dadpression, který zjevně už několik let neví, co to je chvilka klidu na toaletě.

Milujete své děti? Netrapte se hloupostmi a smiřte se 7 nepsanými dětskými zákony, s nimiž nehnete.

Reklama

Načítám