Hlavní obsah

Jaký domácí mazlíček se hodí právě k vám? Zjistěte to podle vašeho znamení!

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Reklama

Uvažujete o koupi nějakého domácího mazlíčka? A stále váháte nad tím, který je pro vás ten pravý? Napoví vám také vaše znamení zvěrokruhu. Hodí se k vám spíše kočka, pes, nebo králík?

Článek

Každé znamení má jiné charakterové vlastnosti, jiné zvyky a vyhovují mu jiné podmínky pro život. Proto by si ne každý měl pořizovat bojová psí plemena nebo roztomilé zakrslé králíčky. A ačkoli vám nikdo samozřejmě nic nemůže přikázat, zkusíme vám poradit. Který mazlík se nejvíc hodí k vašemu znamení a proč?

Beran (21. 3.–20. 4.)

Berani ve svém životě potřebují akci. Nevydrží dlouho sedět na jednom místě, jsou pořád v pohybu. Ideálním společníkem je pro ně tedy jakékoli aktivní psí plemeno, které se nebojí dlouhých procházek v přírodě a bude je doprovázet i při běhu nebo jízdě na kole. Pokud tedy uvažujete o koupi mazlíčka, ideální volbou jsou psi husky, kolie, ovčáci nebo ohaři. Pokud nemáte k dispozici prostor na velkého psa, volte nejrůznější lovecké teriéry nebo knírače, ani trpasličí pinč vás nezklame.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Rozvážní a přemýšliví Býci potřebují zvíře, kterému sice budou moci vyjádřit svou lásku, ale také ho budou moci „odložit“, když se potřebují věnovat jiným, praktickým věcem v životě. Ideální jsou tak nejrůznější drobní hlodavci, jako jsou morčata či různé druhy křečků. Tihle tvorečci jsou velmi společenští a – když si to budete přát – zabaví vás na celé odpoledne. Když je ale necháte na pokoji v akváriu či kleci, zabaví se a nebudou trpět – zvlášť pokud budete mít páreček. Navíc trvá péče o ně relativně chvíli, což praktičtí Býci uvítají.

Foto: Profimedia

Pro Býky jsou ideální morčata. Máte už nějaké?Foto: Profimedia

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Zvědaví Blíženci mají rádi neobvyklé mazlíčky, kteří je budou neustále překvapovat a učit něco nového. Jednou z možných voleb jsou papoušci, upovídaní a hraví Blíženci jsou přesně těmi pravými, kdo je vydrží učit nejrůznější hlášky a zvuky celé hodiny a koho nebude rušit jejich veselé skřehotání. A nebo něco z plazí říše – co takový chameleon? Ač by to člověk nehádal, chameleoni jsou velmi společenští a vtipní a Blíženci jejich pozorováním uspokojí svou přirozenou zvídavost, protože takového mazlíka jen tak nepotkají.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Citliví a rodinně založení Raci potřebují zvíře, které si k nim vytvoří stejně pevný vztah jako oni k němu. Jako první tedy v úvahu připadají nejrůznější psí plemena – vlastně úplně jakékoli. Z neznámých důvodů se ale Raci častěji přiklánějí k těm menším, jako jsou jorkširští teriéři nebo čivavy – snad proto, že se o ně můžou více starat. K Rakům se ale také hodí koně. Právě s těmito majestátními zvířaty mohou navázat dlouhý a hluboký vztah, který jim přinese uspokojení.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Společenští Lvi mají v oblibě zvířata, která k nim přitáhnou pozornost, díky kterým jsou nějakým způsobem zvláštní a speciální. Můžou to být tvorové exotičtí, jako jsou nejrůznější opičky, které jen tak někdo nemá, ale i nebezpeční, jako jsou mohutní škrtiči nebo jedovatí pavouci. Špatnou volbou je pro Lvy obvykle kočka, protože tihle mazlíci mají svou hlavu a jen těžko se budou chovat Lvům po vůli – což je fakt, kteří tito zrozenci ohně špatně snášejí.

Foto: Profimedia

Narodili jste se ve znamení Panny? Horoskop vám jako domácí zvíře přisuzuje hadaFoto: Profimedia

Panna (23. 8.–22. 9.)

Panny touží po tom, aby byl jejich život perfektní a bez chybičky, aby nic neporušilo jejich naplánovaný rozvrh – a proto potřebují i zvíře, které se jim dokáže přizpůsobit. Jednou možností je tak některý had. Ti nikde v bytě nenadělají binec a péče vyžadují také jen minimum, jejich krmení lze dopředu naplánovat na dlouhou dobu. Pokud vás hadi nelákají, je možným řešením také pořízení bezsrsté kočky, která vás v bytě nebude rozčilovat padajícími chlupy.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Esteticky založené Váhy si budou nejvíce rozumět s takovými domácími zvířaty, která kromě jiných kvalit také krásně vypadají – Váhy totiž své mazlíky dokážou hodiny a hodiny pozorovat. Právě vy jste tak ideálním chovatelem akvarijních rybiček, protože jejich barevná krása a křehkost vás zkrátka uchvacují. Také všelijaké šlechtěné kočky, od těch perských k nejrůznějším norským lesním, jsou správnou volbou, jejich elegantní chůze a křivky pro vás budou zdrojem trvalé fascinace.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Štíři jsou hodně originální osobnosti, se kterými je občas těžké vyjít, silné individuality, které sice někdy touží po společnosti, ale jindy si zase rádi zalezou do ústraní a užívají si svou samotu. Právě proto je pro ně ideálním společníkem vlastně jakákoli kočka, která je stejným individualistou jako oni. Pro kočky není problém klidně na celý den zmizet, aby se přesně v tu pravou chvíli přišly pomazlit – a to je přesně to, po čem Štíři touží: po lásce s jistou mírou odstupu a samostatnosti.

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Veselí střelci potřebují v životě parťáka, se kterým se budou moci dostatečně vyblbnout a užijí si s ním spoustu legrace. První možností je tak nějaké psí plemeno – hravé, společenské, přístupné každé hlouposti. Ideální jsou tak mírumilovní zlatí retrívři, kterým můžete klidně skákat po hlavě nebo podobně založení labradoři či bernardýni. Úspěch jistě bude mít i neposedná fretka. A pokud toužíte po větší extravaganci, pořiďte si miniprasátko! S tím se bezpochyby nudit nebudete a zažijete s ním spoustu zajímavého.

Foto: Profimedia

Střelce potěší milá psí plemena, například zlatý retvívrFoto: Profimedia

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Kozorozi jsou hodně soběstační a individuálně zaměření, mají rádi svůj klid a málokdy opravdu touží spojit život s nějakým domácím zvířetem tak, aby se o něj starali na každodenní bázi. Ideálním společníkem je pro ně želva. Stačí jim pravidelně servírovat dostatečnou dávku čerstvé zeleně a jinak si poradí samy. Když ale Kozorozi zatouží po společnosti, budou mít na koho se obrátit. Kromě toho bude uspokojena i jejich konzervativní povaha – želvy se dožívají opravdu vysokého věku a nehrozí, že by si tak museli zvykat na nového mazlíčka.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Vodnáři se nikdy nespokojí s tím, co mají všichni. Chtějí být originální, vybočovat z řady – a jen tak se cítí dobře. Proto je pro ně ideálním mazlíkem malá opička. Vsaďte na to, že takového zvířecího přítele bude mít opravdu málokdo. Vodnáři jsou hraví a zvědaví, s opičkou tak budou mít dost prostoru k tomu, aby se pořádně vyřádili. Navíc jsou tak tolerantní ohledně nějakého pořádku jako málokdo, proto jim opičkami způsobený nepořádek vlastně téměř nebude vadit.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Citlivé Ryby si dokážou vytvořit vřelý vztah k prakticky jakémukoli zvířeti. Rády se o ně starají a dokážou s nimi strávit celé hodiny. Proto určitě nesáhnete vedle s menšími hlodavci, jako jsou nejrůznější zakrslí králíčci, činčily nebo osmáci, kteří vás budou bavit a zároveň se rádi přitulíte k jejich chlupatému kožíšku. Ale ani přítulnější perské kočky nebo drobnější psi, jako jsou mopsíci, bišonci či špici, se u vás neztratí a vaši péči vám bohatě vrátí svou láskou.

Už tedy víte, jaké zvíře je pro vás to pravé?

Reklama

Načítám