Hlavní obsah

Jaký vliv má seznamování na naše zdraví a psychickou pohodu?

Foto: Seznamte.se

Láska a zdraví spolu souvisíFoto: Seznamte.se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Láska, zdraví a příjemné pocity spolu úzce souvisí. Jak může partner pozitivně ovlivnit naše zdraví?

Článek

Endorfiny a oxytocin. Možná jste o nich už někdy slyšeli. Zatímco oxytocin bývá nazýván hormonem lásky, endorfiny jsou považovány za hormony štěstí.

Hormony štěstí

Oxytocin se nejčastěji vyplavuje při sexu, kojení a porodu, ale jeho produkci zvyšuje i obyčejné objetí nebo dotyky. Jeho vyplavení způsobuje, že jsme více sociálně naladěni, cítíme pocit blízkosti, intimity a bezpečí. Kromě toho snadněji zvládáme stresové situace a úzkostné stavy, jelikož oxytocin může snižovat hladiny kortizolu, který se při stresu uvolňuje.

Endorfiny, jsou-li uvolněny do mozku, navozují také velmi příjemné stavy, dobrou náladu a pocit radosti. Kromě toho je tato skupina látek potřeba pro spoustu důležitých procesů v těle, jako je například správné fungování imunitního systému. Endorfiny vám zajistí cvičení, některé potraviny a také fyzický kontakt s partnerem.

Pojďme to shrnout. Zjednodušeně řečeno platí, že trávíte-li společné chvíle s partnerem a oddáváte-li se například milostným hrátkám, podporuje to vyplavování oxytocinu a endorfinů, což vás nejen příjemně naladí, ale především to také pozitivně ovlivní vaše zdraví.

Nalézt partnera vám pomůžeme zde.

Foto: Seznamte.se

Najděte si partnera na Seznamte.seFoto: Seznamte.se

Nenechte to na náhodě

Pokud jste již někoho našli, máte vyhráno, ale co dělat, když v okolí není nikdo, kdo by vás zaujal? Zkuste a přesvědčte se, že on-line seznamování nikdy nebylo lehčí. Už nebudete odkázáni na náhodná setkání nebo pomoc svých přátel, kteří mají další nezadané kamarády. Vezměte situaci do svých rukou a aktivně si najděte partnera.

Registrace je snadná, rychlá a ženy ji mají plně zdarma. Všechny vaše osobní informace jsou zde v bezpečí díky pečlivému šifrování. Na Seznamte.se naleznete více než 300 tisíc registrovaných uživatelů, takže výběr je opravdu velký, navíc všechny profily ověřujeme, protože jsme profesionálové.

Foto: Seznamte.se

Lidé v páru se dožívají delšího věkuFoto: Seznamte.se

Vyberte si sami, koho chcete

Seznamte.se není jen obyčejná seznamka. Napadlo vás někdy, jak úžasné by bylo „nadiktovat si“, jak by měl váš partner vypadat, jaký by měl být a pak přesně někoho takového potkat? I toto umíme zařídit. Součástí portálu je totiž vědecký dotazník, který jsme vytvořili ve spolupráci s doktory sociologie. Po jeho vyplnění vám systém vygeneruje protějšky s největší shodou z hlediska zájmů a povahy, takže ušetříte čas a rychleji najdete toho, o koho opravdu stojíte.

Pokud chcete zažít více dobrodružství, a naopak vás neláká psaní dlouhých zpráv, pak určitě vyzkoušejte fotoseznamku, která umožňuje rychlé kontaktování protějšků na základě fyzických sympatií.

Nezůstávejte sami, když můžete mít plnohodnotný vztah, být spokojenější a zdravější. Navštivte Seznamte.se.

Foto: Seznamte.se

Vyzkoušejte seznamku Seznamte.seFoto: Seznamte.se

Načítám