Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máme tu pro vás proto tip na vydatné jídlo, které budete mít hotové nejdéle za půl hodiny. Vyzkoušejte poctivou kulajdu!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce octa 8%
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 kelímek smetany
    7
  • 4 ks brambor
  • 2 lžíce čerstvého kopru
  • 50 g másla
    7
  • 1 hrst čerstvých hub
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce másla
    7
  • 2 lžíce hladké mouky
    1
Obsažené alergeny
7
Mléko a mléčné výrobky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Sušené houby zalijte horkou vodou, mražené nechte rozmrazit.

02.

V hrnci rozpusťte máslo, zaprašte ho hladkou moukou a usmažte si světlou jíšku, kterou zalijte zeleninovým vývarem a pořádně ji v něm rozmíchejte. Hrnec přiklopte, přidejte na kostičky nakrájené brambory a přiveďte k varu.

03.

Než se vám začne vařit polévka, orestujte na másle připravené houby – nesolte je ale, aby nepustily vodu. Pak je přidejte do polévky, dosolte, přidejte čerstvě namletý pepř a vařte, dokud nebudou brambory měkké.

04.

Závěrem do polévky vmíchejte smetanu a dochuťte octem a trochou cukru. Polévku odstavte z plotny, přidejte čerstvý nasekaný kopr a podávejte.

Máte rádi houby? V tom případě se podívejte na naše další houbové tipy.

Související témata:

Načítám