Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Klíčky, luštěniny a semínka můžete připravit nejen zdravě, ale také velmi chutně! Nakupte jáhly, cizrnu, lněná semínka a sezam, jde se na věc! Třeba takové jarní palačinky s klíčky mungo si zamilujete!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 150 g hladké mouky
    1
  • 300 ml mléka
    7
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 špetka soli
  • 1 trs řapíkatého celeru
    9
  • 2 ks šalotky
  • 250 g klíčků mungo
  • 1 kelímek bílého jogurtu
    7
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce oleje
  • 1 hrst listové petržele
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Rozšlehejte mouku s mlékem, přidejte vejce, sůl a na pánvi pomazané olejem usmažte palačinky.

02.

Následně lehce osmahněte nadrobno pokrájenou šalotku, vmíchejte na plátky nakrájený celer, klíčky mungo a nakonec i jogurt. Dochuťte podle nálady, ideálně směs zakapejte citronovou šťávou a plňte jí palačinky. Dozdobte petrželkou.

Zachutnalo vám? Zkuste i salát s mungo fazolemi a klíčky.

Související témata:

Načítám