Hlavní obsah

Jarní svetříky do 800 Kč: Jeden vám nebude stačit!

Foto: Ann Christine

Jarním svetříkům sluší veselé barvyFoto: Ann Christine

Reklama

Zima sice skončila, ale jaro je prozatím trochu nevyzpytatelné, a tak je dobré mít po ruce stále ještě svetr. Zapomeňte už ale na tmavé a nenápadné odstíny, a dodejte svým cardiganům dávku jarní energie v podobě barviček a různých motivů! Vybrali jsme vám pro inspiraci pár krásných kousků, které vás navíc vyjdou do osmi stovek. Doufáme, že si vyberete!

Článek

Propínací, zavinovací, v prodloužené délce nebo do pasu. Svetry v jakékoli podobě se vám nyní budou hodit nejen místo bundičky nebo sáčka, ale užijete je určitě i pod ně. Jde o univerzální kousek oblečení, který je dobré mít v šatníku ve více variantách. Jak si vybrat ten správný model úměrně ke své postavě, si přečtěte nejprve zde. Teprve pak se můžete zaměřit i na to ostatní, čímž jsou především různé odstíny a vzory.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Reserved 749 Kč, Mango 799 KčFoto: archiv firem

Pastelové odstíny jsou elegance sama

Že je černý svetřík nejpraktičtějším kouskem, který se hodí ke všemu, vám už nemusíme říkat. Jistě ho má ve skříni 99 % z vás. Ovšem chcete-li držet krok s módními trendy, doporučujeme vám si letos pořídit minimálně jeden model v decentní pastelové barvě. V kurzu je světloučká růžová, jemná žlutá, mátová nebo bledě modrá.

Výhodou těchto jemných tónů je také fakt, že si je můžou dovolit jak mladé slečny, tak starší dámy, zkrátka všechny, které upřednostňují elegantní styl. Dají se rovněž bez problémů kombinovat s ostatními barvami a hodí se téměř pro jakoukoli příležitost. Báječně k nim budou pasovat i výraznější doplňky včetně bot, kabelek nebo pásků. Těmi přepásejte spíše delší cardigany, které kombinujte hlavně s úzkými kalhotami či legínami. Až se více oteplí, můžete dlouhé svetry obléct i ke kraťasům.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 299 Kč, Zara 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 499 Kč, Pull&Bear 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 699 Kč, Reserved 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 699 Kč, Tally Weijl 670 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 299 Kč, Bershka 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 399 Kč, Mango 299 KčFoto: archiv firem

Zářivé barvy oživí každý outfit

Přestalo vás bavit být šedou myškou, a rozhodly jste se, že to letos změníte? Pak není nic jednoduššího než vsadit na výrazné barvičky, které v nových kolekcích najdete nejen na svetrech, ale třeba i kalhotách (více se dočtete v našem článku: Barevné kalhoty: Ukažte na jaře, co ve vás je!). A co víc, dovoleno je dokonce zářivé kousky mixovat mezi sebou. Takže na výsost skvostně budete vypadat například v oranžových slimkách se svetrem v námořnické modři nebo v zelených kalhotách s červeným svetříkem s proužky či puntíky.

Pokud už je to ovšem na vás moc, jednoduše si k zářivým svetříkům oblečte džíny, džínovou sukni nebo černé či bílé kalhoty. Černé vytvoří větší kontrast, kdežto bílé celkový dojem hodně zjemní. Podobného efektu dosáhnete také pomocí bílých či jednobarevných šatů v neutrálním tónu, přes které přehodíte křiklavý svetřík a obujete k nim béžové lodičky.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Vero Moda 700 Kč, Mango 549 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Reserved 399 Kč, Mango 549 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 549 Kč, New Yorker 489 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 799 Kč, Pull&Bear 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 699 Kč, New Yorker 619 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Reserved 399 KčFoto: archiv firmy

Vzory a potisky: vsaďte na proužky či květy

Milujete nadčasové proužky nebo hledáte nějaký originální trendy svetřík? I pro takové ženy máme v našem dnešním výběru pár tipů. Ať už sáhnete po širokých či uzoučkých pruzích, jedno je jisté, s nimi se rozhodně módního faux pas nedopustíte. A jaká je absolutní trefa do černého? Květinový motiv v jakékoli podobě. Nejlépe se budou vyjímat červené květy na černém a bílém podkladu, ale ani odstíny hnědé nic nezkazí.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 549 Kč, Lindex 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 489 Kč, Mango 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto: vše Reserved 399 Kč, 599 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): KappAhl 799 Kč, New Yorker 489 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 699 Kč, bonprix 399 KčFoto: archiv firem

A kterému kousku dáte letos přednost vy?

Reklama

Načítám