Hlavní obsah

Další z pastelových barev je tu. Světle modrá!

Foto: Pull&Bear

Světle modrá barva je neskutečně variabilní. Může být střídmá i výrazně elegantní.Foto: Pull&Bear

Reklama

Stačily už jste si, stejně jako my, zamilovat jeden z největších trendů – pastelové barvy? Nebo se zatím stále ještě rozhlížíte, hledajíce nějakou, která by vám padla do oka? My jsme se rozhodli ladit dnešní článek do překrásného světle modrého odstínu! Třeba v něm najdete zalíbení i vy!

Článek

Oproti zářivým barvám jsou pastelové tóny něčím, s čím může velká část českých žen dost dobře žít – jsou decentní, a to jak samostatně, tak i ve vzájemných kombinacích. Jejich uměřenost ale nejde automaticky ruku v ruce s usedlostí, či dokonce nudou, právě naopak – a v tom spočívá jejich největší kouzlo! Pastelové barvy mohou být z jedné strany elegantní a střídmé, ze strany druhé originální, výrazné a skutečně stylové!

Světle modrá barva tomu jde příkladem! Je neskutečně variabilní a dokáže se proměnit do několika podob a přizpůsobit mnoha stylům. Může být sladce roztomilá, ledově sofistikovaná i uvolněně pohodářská. A navíc těch odstínů! Světle modrá totiž není jenom jedna – najdeme chladivou modrou téměř do bíla, modř s popelavým základem a zářivou svítivou modrou do tyrkysova. Ve které z jejích mnoha podob a odstínů se najdete právě vy?

Topy, svetry i saka – elegantní i stylové

Mnohé z vás si při spojení „světle modrý top“ představí nevkusně odpudivá trička z tržnice mající na prsou nápis Kiss me! seskládaný z drobných třpytivých kamínků, jejichž nositelkami byly (teď je snad už proboha nikdo nenosí, nebo ano?!) pubertální slečny nebo infantilní dámy. Oprostěte se od této příšernosti a uklidněte se pohledem na tyto úžasné kousky.

Třeba na lehkou blůzku, jejíž odstín modré jde až téměř do běla, nebo na blankytné tílko s jemnými volánky, které se perfektně hodí pro romantický look. Naprosto úžasně vypadá bledě modrá na svetříkách – zvolte jednoduchý na zapínání nebo třeba se zajímavými mačkanými detaily – a nápadité jsou i svršky s barevnými přechody třeba do žluté nebo bílé. Klasicky jednoduché a krásné jsou bezesporu halenky v této barvě – roztomilé s mašlí a výrazné s řasením. Ve světle modrém saku budete nejen in, ale budete zářit svěžestí a sebevědomím! Máte slabost pro saka? Pak nepřehlédněte náš článek Sáčko a blejzr vám letos nesmí chybět! Vyberete si?.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Mango 299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1044 Kč, KappAhl 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 699 Kč, Tally Weijl 200 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 990 Kč, Mango 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 489 Kč, Bershka 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Topshop 812 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 549 Kč, Topshop 1160 KčFoto: archiv firem

Kalhoty a šortky pro chladivý pocit

Do světle modrého odstínu připomínajícího třpytící se čerstvý sníh nebo zářivě modrou letní oblohu můžete obléct i své nožky. Na léto se vybavte některými ze světle modrých šortek – ty krátké džínové se hodí k sandálkům, delší do pasu k lodičkám v tělové nebo pastelové barvě. Modré legíny noste pod světle růžovou či žlutou sukni a k balerínkám.

Co se týče kalhot, mnoho z vás již má zkušenost se světlými, jako by vyšisovanými džíny – ty určitě noste dál! Za hřích ale rozhodně stojí opravdu světlounce modré – upnuté i volné – nebo pomněnkově modré kalhoty cigaretového střihu. Ať už se rozhodnete pro ledově chladný modrý odstín nebo pro zářivě sytě blankytnou barvičku, budete jednoduše nepřehlédnutelné!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 599 Kč, Zara 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 499 Kč, Topshop 1160 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1499 Kč, Topshop 1015 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 739 Kč, Zara 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 699 Kč, Topshop 522 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 1299 Kč, Topshop 638 KčFoto: archiv firem

Šaty a sukně pro něžné víly

Bledě modrá barva působí opravdu velice jemně a něžně. Nejvíce tyto její vlastnosti vyniknou na lehkých letních šatech a nejlépe vypadá v kombinaci s rozevlátým materiálem, který jí dodá na éteričnosti a lehkosti – vlasy nechte rozpuštěné a vpleťte do nich bílou květinu jako víla Amálka (pokud milujete jemné materiály, přečtěte si náš článek Módní inspirace: Zkuste vzdušný tyl).

Světlounce modré šaty mají své kouzlo – oblečte si je a uvidíte, jak křehce a nevinně budete působit! Kolemjdoucí ženy budou jen němě zírat (a v duchu závidět váš vkus i odvahu), muži zamáčknou slzu dojetí a budou si vás chtít odnést domů, aby vás chránili a dělali, co vám na očích uvidí, až do konce jejich života! Jestli jim to dovolíte, je už jen na vás!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 870 Kč, Mango 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 899 Kč, Topshop 812 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 999 Kč, Topshop 1102 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Topshop 1102 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1015 Kč, Asos 812 KčFoto: archiv firem

Doplňky pro výsledný efekt

Řídíte-li se pravidlem „dobrého pomálu", budou pro vás bledě modré doplňky to pravé! Přepásejte se třeba rozkošným pásečkem s mašlí nebo zjemněte svůj krok v blankytně modrých balerínkách. S bledě modrou kabelkou neuděláte tuto sezonu chybu a zajímavě vypadají i sluneční brýle v této barvě. Dozdobit svůj outfit můžete něžnými náušnicemi či náhrdelníkem nebo extra sladkými hodinkami – prostě podle svého vkusu!

A s čím tento odstín kombinovat? Nosit jej jednoznačně můžete se všemi ostatními pastelovými barvami – bledě žlutou, růžovou, oranžovou i zelenou. Ve spojení s bílou vytváří neskutečně svěží a mladistvý look, s černou zase zajímavě kontrastuje.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 131 Kč, Debenhams 914 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Promod 125 Kč, Topshop 696 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 928 Kč, Asos 290 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 325 Kč, Topshop 522 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 199 Kč, Debenhams 580 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Promod 300 Kč, Asos 1160 KčFoto: archiv firem

Co vy a světle modrá? Těšíme se na vaše názory!

Reklama

Související témata:

Načítám