Hlavní obsah

Je jim přes 40 a udávají styl. Módní bloggerky, které byste měly znát

Foto: Accidental Icon

Foto: Accidental Icon

Reklama

Styl není o věku, ale o vašem přístupu a chuti o sebe pečovat. Vezměte si příklad z žen, které sfoukly už spoustu svíček z narozeninového dortu, ale svým šatníkem dávají mladicím na frak!

Článek

Trend velmi mladičkých modelek i těch, co udávají trendy, pomalu ustupuje. Děje se tak nejen proto, že celkově populace stárne, ale i z důvodu, že většinu žen už nebaví koukat na oblečení předváděné na tělech dívek, které by mohly být jejich dcerami i vnučkami.

Hlavně na sebe nerezignovat

Příklady bloggerek, které uvádíme, jsou ze zahraničí. Češky v tomhle ohledu ještě nejsou tak odvážné, hlavně se jim špatně vyčnívá z davu. Pokud existuje univerzální rada pro ženy ve středním věku: neříkejte si nikdy, že jste na něco už příliš stará. Pokud se vaše líbí své nohy, můžete si dovolit je ukazovat. Stejně jako to dělá třeba Garancé Doré.

Foto: Profimedia.cz

Garance Doré patří k nejznámějším módním novinářkám a bloggerkám. Oslavila 42. narozeniny a miluje krátké sukně či overalyFoto: Profimedia.cz

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): šaty, Mango, 899 Kč, šaty, Lindex, 999 KčFoto: archiv firem

Výhodou zralejších žen je také fakt, že by měly mít víc sebevědomí než dřív. Víte, kdo jste, kam směřujete, co máte zapotřebí a jaké starosti vám už hlavu nemotají. Proč neprojevit tento přístup i v módě?

„Abyste měly styl, nemusíte být mladé"

Takové je motto módní novinářky Alyson Walsh, která si založila blog Not My Age, což by se volně dalo přeložit jako „Není to o mém věku". Za své šediny se nestydí a outfity, které dává dohromady, by klidně mohla nosit matka i dcera.

Foto: Not My Age

Alyson Walsh miluje módu inspirovanou pánským šatníkemFoto: Not My Age

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): overal, COS, 3589 Kč, overal, Topshop, 1850 KčFoto: archiv firem

Černobílá s doplňky dokáže divy

Jedna z nejpopulárnějších módních bloggerek je Lyn Slater. Třiašedesátiletá dáma se stala objektem inspirace pouličních fotografů, takzvaných lovců stylu, kteří ji zachytili během módního týdne v New Yorku. Upoutal je Lynin um sladit většinou černobílé oblečení s výraznými botami a slunečními brýlemi.

Foto: Profimedia.cz

Lyn Slater chce ztělesňovat styl, který bude moderní a svěží, ale na míru jejímu životu a osobnostiFoto: Profimedia.cz

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): polobotky v pánském stylu, Baťa, 1799 Kč, sluneční brýle Zazou, Zanzan, prodává Mint Shop, info o ceně v obchodechFoto: archiv firem

Módní ikonou v každém věku

Neuvěřitelně vitální Rakušance Ernestine Stollberg je skutečně 95 let. V mládí byla tanečnicí, nyní spolupracuje s vídeňským butikem, který prodává velmi avatgardní návrháře. Ernestine funguje jako jejich modelka a bloggerka na Instagramu. Pokud nemáte odvahu jako „Ernie", odkoukejte od ní alespoň zálibu v kvalitních kožených kabelkách.

Foto: Instagram

Ernestine má fanoušky po celém světě, do Vídně kvůli ní přijela i módy chtivá AustralankaFoto: Instagram

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): kožená taška, COS, 3320 Kč, kožená taška, Asos, 1950 KčFoto: archiv firem

Potisky pro všechny

„Vypadá v tomhle můj zadek na 40?“ ptá se v názvu svého blogu třiačtyřicetiletá Kat. Posuďte samy, ale nutno této mamince tří dětí uznat, že působí celkově skvěle. Nebojí se výrazných vzorů a barev, má vždy upravené nehty a šik bižuterii.

Foto: Instagram

Podle bloggerky Kat jsou čtyřicáté narozeniny moment, kdy si často ženy začnou připadat předčasně staréFoto: Instagram

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): šaty, H&M, 599 Kč, šaty, Zara, 1299 KčFoto: archiv firem

Líbí se vám styl zralých bloggerek?

Reklama

Související témata:

Načítám