Hlavní obsah

Je s vámi stále šťastný? Prozradí to společné fotky i řeč těla

Foto: Profimedia

Společné fotografie toho o vašem vztahu napoví víc, než si myslíteFoto: Profimedia

Reklama

Nejistota. Vy jste šťastní, ale co váš partner? Opravdu je stále spokojený a miluje vás? Zapomeňte na slova, která říká, zaměřte se na jeho řeč těla. A na vaše fotky! Z těch toho lze hodně vyčíst!

Článek

Britská expertka na vztahy a sex Tracey Cox radí, jak z partnerových neverbálních projevů a také z vašich společných fotek vyčíst, zda je s vámi stále šťastný či šťastná.

Tohle ano!

Jsou určité projevy, které naznačují vzájemnou blízkost, důvěru a lásku. Mezi ně patří především následující:

  • Hledí vám do očí– Když spolu mluvíte, neuhýbá pohledem, neklopí zrak k zemi. Nic před vámi neskrývá.
  • Kde sedí – Když večer koukáte na televizi nebo si třeba čtete, kde sedí váš partner? Vedle vás na gauči, nebo na křesle či v opačném rohu pohovky? „To, že je během relaxačního času blízko vás, naznačuje, že vztah s vámi mu poskytuje pohodlí a není pro něj stresující,“ říká Tracey Cox.
  • Na objetí záleží– Když se objímáte, jsou vaše trupy těsně u sebe? Super! „Platí pravidlo, že čím blíž jsou vaše srdce, tím blíž k sobě máte emočně,“ dodává Tracey Cox. Pokud se vám pak daří při objetí těsně spojit od ramen až po kolena, značí to dokonalou rovnováhu mezi skvělým sexem a láskou.
  • Před polibkem – Když se vás chystá políbit nebo obejmout, dotkne se svým čelem toho vašeho? Také dobrá zpráva. Je to projev důvěry a náklonnosti.
Foto: Profimedia

Je jeho úsměv skutečný? I na to se zaměřte při prohlížení fotek z dovolenéFoto: Profimedia

Tohle ne!

Stejně tak ale existují známky toho, že váš partner ve vztahu s vámi moc šťastný není. Pozor si dejte na následující:

  • Drží se opodál – Když spolu někde jste, čekáte třeba na tramvaj, stojí kus od vás, tak nějak si drží odstup. „Distanc fyzický naznačuje i distanc emoční,“ varuje Tracey Cox.
  • Málo dotyků – Když se loučíte, vítáte nebo máte sex, jsou to jediné okamžiky, kdy se vzájemně dotýkáte? Tak to mezi vámi vyprchala fyzická intimita.
  • Jak dává pusu– Když vám dává třeba pusu na rozloučenou, tak se raději nakloní, než aby se k vám přitiskl? Tak to neznačí moc vřelé city!
  • Jeho tělo mezi vás staví bariéry – Aniž by si to uvědomoval, při sedu kříží nohy směrem od vás, skleničku s pitím nebo třeba batoh má vždy na té straně, kde stojíte vy. Při hovoru s vámi se opírá tak, aby jeho tělo směřovalo od vás. Snaží se od vás držet dál!
Foto: Profimedia

Album není jen sbírka vašich vzpomínek a společných zážitků, ale i jakýsi deník toho, jak se váš vztah vyvíjí a měníFoto: Profimedia

Čtěte z fotek

Pokud spolu už jste nějaký čas, hodně vám o vašem vztahu napoví fotky. Postupujte podle následujícího návodu.

  • Krok 1– Seřaďte své společné fotografie chronologicky od počátku vašeho vztahu až dodnes. Zkoumejte, jak na nich vedle sebe stojíte, sedíte, jak jste si blízko, jak moc se na nich vzájemně dotýkáte. Zaměřte se na výrazy tváří, vidíte v nich štěstí nebo zášť? Jsou úsměvy skutečné, tedy s vějířky vrásek kolem očí, nebo jde o nacvičený americký úsměv? Jak vypadají ramena vašeho partnera? Jsou hrdě vztyčená a díky tomu má vypnutý hrudník? To je štěstí! Má je spíš vtažená do sebe, či mu povadle visí dolů? To je stres, deprese, nespokojenost.
  • Krok 2 – Pokud vám při prohlížení fotek vznikla nejistota, máte pocit, že na začátku jste vypadali šťastněji, zkuste je seřadit obráceně. Prohlédněte si je pozpátku.
  • Krok 3– Potvrdilo se vám vaše podezření? Vyberte jednu fotku, na níž jste podle vás nejšťastnější, a jednu, která naopak reprezentuje neméně spokojené období.
  • Krok 4 – Počkejte si na vhodnou chvíli, kdy budete s partnerem v dobré náladě, budete mít k sobě relativně blízko. „Pak je svému protějšku ukažte, vysvětlete, jak jste k nim přišli, co jste při jejich prohlížení zjistili. A začněte se bavit o tom, co je ve vašem vztahu potřeba zlepšit, co vás naopak stále naplňuje radostí,“ radí Tracey Cox.

Tak co? Prolistujete pro jistotu vašimi alby, nebo jste si jistí, že vás partner miluje?

Reklama

Načítám