Hlavní obsah

Uvařte si perfektní večeři bez špinění nádobí, extra práce a hodin v kuchyni!

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce oleje
  • 400 g kuřecích prsou
  • 1,5 lžičky uzené papriky
  • 1/2 lžičky pepře
  • 4 stroužky česneku
  • 12 ks sušených rajčat v oleji
  • 1 špetka chilli
  • 1 lžíce hladké mouky
    1
  • 1,5 lžičky čerstvého oregana
  • 1 lžička soli
  • 1 dl bílého vína
    12
  • 180 ml smetany
    7
  • 3 hrnky vody
  • 400 g těstovin
    1
    3
K dokončení
  • 1/2 hrnku parmazánu
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kousky kuřete nebo krůty orestujte na troše oleje (já použila zbylý olej naložených rajčat), zasypejte paprikou, chilli vločkami a čerstvě mletým pepřem, promíchejte a přidejte nasekaný česnek a pokrájená sušená rajčata. Vmíchejte mouku, zalijte vínem, smetanou a vodou a spolu s pořádnou lžičkou soli a oregana přiveďte k varu. Přidejte těstoviny (špagety je lepší v půlce zlomit) a za občasného míchání povařte dobu uvedenou na obalu.

02.

Posypejte nastrouhaným parmezánem a podávejte.

Co říkáte na vaření těstovin přímo v omáčce, připadá vám to jako barbarství, nebo naopak vychytávka šetřící čas i energii?

Načítám