Hlavní obsah

Jste úspěšná alfa žena a nemůžete najít lásku? Chyba není ve vás!

Foto: Thinkstock

Alfa žena prý nikdy nemůže s alfa mužem vytvořit spokojený vztah. Budou spolu totiž stále bojovat o mocFoto: Thinkstock

Reklama

Jste úspěšná, máte skvělou kariéru, jste prostě alfa žena! V lásce se vám ale moc nedaří? Nejspíš hledáte stejně zaměřeného partnera, který v oblasti práce také vyniká. A v tom je právě ten problém!

Článek

Údajně je to problém mnoha žen, které jsou finančně nezávislé, pracovně úspěšné a sebevědomé. Veškeré jejich vztahy končívají krachem. Podle americké terapeutky s třicetiletou praxí Sonyi Rohdes ale není chyba ve vás, ale v tom, že „lovíte“ v nesprávných vodách.

Dvě alfy? Nikdy!

Podrobněji se tím Sonya Rhodes zabývá ve své nové knize The Alpha Woman Meets Her Match. „V dnešní době je čím dál více žen, které vydělávají velmi slušné peníze, dokonce víc než leckterý muž. Dokážou se uplatnit stejně jako muži, jsou stejně silné, asertivní a orientované na kariéru a úspěch,“ říká Sonya Rhodes.

Podle ní pak mají tyto takzvané alfa ženy tendence hledat si sobě rovného partnera, tedy muže se stejnými osobnostními a povahovými rysy. „Většinu alfa žen přitahují podobně silní a dominantní alfa muži. Jenže když někoho takového najdou, jejich vztah většinou ztroskotá, a to na mocenských bojích, hádkách a věčných tahanicích,“ popisuje Sonya Rhodes.

Foto: Thinkstock

To, že jste úspěšná a zaměřená na kariéru, není chyba. A neznamená to, že nemáte šanci na lásku a na rodinuFoto: Thinkstock

Jen si to představte. Dvě silné povahy, ztělesnění dominance, to prostě nemůže dobře dopadnout! „Alfa ženy sice věří, že takový muž je jejich přirozeným a ideálním partnerem, jakási spřízněná duše, podobný jí samé. Jenže jakkoli tihle dva dokážou vytvořit zajímavý a přitažlivý pár, nikdy nedokážou mít dobrý a fungující vztah, protože každý z nich bude vždy chtít prosazovat svou autoritu, být tím, kdo je víc alfa,“ tvrdí Sonya Rhodes.

Zapomeňte na výčitky

Po určitém čase, po několika nepovedených vztazích pak začnou tyto úspěšné ženy věřit, že svoje šance na lásku, na manželství a založení rodiny promarnily. A že je to jejich chyba. Začnou věřit jakémusi obecně zavedenému stereotypu, že jsou panovačné, nesnesitelné, sobecké a nikdo s nimi nedokáže žít. „Jenže alfa kvality nejsou ženské nebo mužské, jsou to prostě kvality, které někdo má a někdo ne, bez ohledu na pohlaví,“ říká Sonya Rhodes.

Největší chybou by bylo myslet si, že vy jste ta špatná, ta odporná domina, která dala přednost práci před láskou a rodinou. Můžete mít totiž obojí. Jde jen o to, najít muže, který vaše alfa kvality unese.

Foto: Thinkstock

Ideální partner pro alfa ženu? Prý beta mužFoto: Thinkstock

Místo alfy zkuste betu

Ve své knize Sonya Rhodes přímo tvrdí, že nejde o to mít vedle sebe pana Dokonalého, ale pana Dobrého. Tedy žádného alfa samce, ale raději takzvaného beta muže. Ten s vámi nebude bojovat, nebude se cítit vaším úspěchem ohrožen, a to do vašeho vztahu přinese klid a pohodu. Tenhle muž bude jednoduše šťastný doma s dětmi, to ho bude naplňovat mnohem víc než vytváření složitých prezentací a řízení velkých firem.

S tímhle mužem vám nehrozí žádné mocenské hádky a boje o to, kdo je doma šéf. Beta muži totiž bývají komunikativní, zodpovědní a citliví, aniž by ale byli neschopní či slabošští. „Takový muž se k alfa ženě hodí výrazně lépe. Bude totiž svou partnerku respektovat, bude jí oporou. Nebude s ní soupeřit, naopak ji v její kariéře podpoří,“ říká Sonya Rhodes. A bude na svou ženu pyšný, bude nadšen z toho, jak „šikovnou“ partnerku vedle sebe má!

Máte podobnou zkušenost? Také jste vy alfa a partner beta?

Reklama

Načítám