Článek
Postup
01.
Troubu předehřejte na 120 °C. Kachnu důkladně osolte, okmínujte, dejte do pekáče prsíčky nahoru, vložte do trouby a přikrytou pečte 4 hodiny.
02.
Po 4 hodinách pečení zvýšte teplotu na 200 °C a pečte odkryté dalších 15–20 minut dozlatova. Mezitím si uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě na skus.
03.
V pánvi na rozehřátém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek dozlatova. Přidejte rajčatový protlak, krátce orestujte, přidejte na kousky pokrájená rajčata, osolte, podlijte červeným vínem a duste 20 minut.
04.
Do hotové rajčatové směsi přidejte obrané kachní maso a dále už nevařte. Směs promíchejte s hotovými těstovinami a servírujte posypané strouhaným parmazánem.