Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Na kachnu s rajčatovou omáčku a těstovinami se nejlépe hodí zbytky pečené kachny, ale pokud vám nikdy nezbyde, upečete si ji celou jako my.

15 min.
Příprava
4 hod., 30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 1 ks kachny
  • 5 lžic rajčatového protlaku
  • 1 dl červeného vína
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce kmínu
  • 1 lžíce soli
  • 6 ks rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
K podávání
  • 2 lžíce parmazánu
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 120 °C. Kachnu důkladně osolte, okmínujte, dejte do pekáče prsíčky nahoru, vložte do trouby a přikrytou pečte 4 hodiny. 

02.

Po 4 hodinách pečení zvýšte teplotu na 200 °C a pečte odkryté dalších 15–20 minut dozlatova. Mezitím si uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě na skus.

03.

 V pánvi na rozehřátém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek dozlatova. Přidejte rajčatový protlak, krátce orestujte, přidejte na kousky pokrájená rajčata, osolte, podlijte červeným vínem a duste 20 minut.

04.

Do hotové rajčatové směsi přidejte obrané kachní maso a dále už nevařte. Směs promíchejte s hotovými těstovinami a servírujte posypané strouhaným parmazánem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie9 340,72 kJ
Bílkoviny97,01 g
Tuky168,62 g
Sacharidy84,8 g
Sůl5,88 g
SAFA66,33 g
Vláknina7,89 g
Cukry14,77 g

Načítám