Hlavní obsah
Foto: SAM THOMAS A, Shutterstock.com

Foto: SAM THOMAS A, Shutterstock.com

Lidé milují thajské kari nejen kvůli festivalu chutí, které v sobě jednotlivé bylinky a suroviny snoubí, ale také kvůli jemnosti a šťavnatosti masa. Uvařte si s námi to s hovězím masem, fazolkami a chřestem.

25 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 750 g hovězího masa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 ks rajčat
  • 3 ks kari list
  • 1 svazek citronové trávy
  • 2 stroužky česneku
  • 600 ml hovězího vývaru
  • 1 ks červené papriky
  • 2 ks chilli papričky
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1 svazek čerstvého koriandru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 hrst fazolových lusků
  • 100 g chřestu
  • 100 ml kokosového mléka
  • 1 hrst cherry rajčat
K podávání
  • 200 g rýže basmati
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 ks čerstvá chilli paprička
Článek

Postup

01.

Hovězí maso nakrájejte na kostky a na oleji je v tlakovém hrnci zprudka opečte. Přidejte nahrubo pokrájenou cibuli, rajčata na kostičky, několik celých kari listů, posekanou citronovou trávu, stroužek česneku nakrájený na kolečka, vše zalijte půl litrem vývaru a pod tlakem vařte půl hodiny.

02.

Poté vytvořte kari pastu. Papriku opečte a rozmixujte ji spolu s chilli papričkami, lžičkou strouhaného zázvoru, pár kari listů, citronovou trávou, stroužkem česneku a koriandrem i se stonky. K základu přimíchejte i ústřicovou omáčku, rajský protlak, sezamový olej i sójovou omáčku.

03.

Tuto kari pastu poté chvilku opékejte na pánvi, přidejte k ní změklé hovězí maso spolu se směsí, ze které jste vylovili kari listy, přidejte nakrájené fazolky, chřest a trochu vývaru. Vše svařte, přilijte kokosové mléko, pár cherry rajčátek, a nakonec ještě hrst posekaného koriandru. Podávejte s rýží, vše zakapejte limetkovou šťávou a posypte nasekanou chilli papričkou.

Související témata:

Načítám