Článek
Postup
01.
Hovězí maso nakrájejte na kostky a na oleji je v tlakovém hrnci zprudka opečte. Přidejte nahrubo pokrájenou cibuli, rajčata na kostičky, několik celých kari listů, posekanou citronovou trávu, stroužek česneku nakrájený na kolečka, vše zalijte půl litrem vývaru a pod tlakem vařte půl hodiny.
02.
Poté vytvořte kari pastu. Papriku opečte a rozmixujte ji spolu s chilli papričkami, lžičkou strouhaného zázvoru, pár kari listů, citronovou trávou, stroužkem česneku a koriandrem i se stonky. K základu přimíchejte i ústřicovou omáčku, rajský protlak, sezamový olej i sójovou omáčku.
03.
Tuto kari pastu poté chvilku opékejte na pánvi, přidejte k ní změklé hovězí maso spolu se směsí, ze které jste vylovili kari listy, přidejte nakrájené fazolky, chřest a trochu vývaru. Vše svařte, přilijte kokosové mléko, pár cherry rajčátek, a nakonec ještě hrst posekaného koriandru. Podávejte s rýží, vše zakapejte limetkovou šťávou a posypte nasekanou chilli papričkou.