Hlavní obsah

Karta, která zachrání i život

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý z nás má plnou peněženku různých karet. Platební, slevové, nebo dokonce řidičský a občanský průkaz. Ale karta, která vám může zachránit život, je pouze jedna. Jmenuje se výstižně Karta života.

Článek

Karta života je praktický pomocník pro každou generaci. Vytvořila ji Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra ČR a obsahuje všechny důležité informace o vašem zdravotním stavu, užívaných lécích a výdajích za poskytnutou lékařskou péči.

A jak vám může zachránit život? Je to jednoduché. Je-li k vám přivolána záchranná služba, tak má okamžitý přístup k informacím o vašem zdravotním stavu a ihned ví, jaké užíváte léky, na co jste alergičtí, zda trpíte chronickými nemocemi nebo jaké operace máte za sebou. Dále záchranná služba získá kontakt na osobu blízkou, kterou v případě nutnosti může kontaktovat.

Díky Kartě života o vás budou lékaři znát všechny potřebné informace

Jak si Kartu života zřídit?

Kartu života můžete získat třemi způsoby. A to vyplněním formuláře přímo na internetu, pomocí vyplněného a podepsaného papírového formuláře, který si můžete vytisknout nebo získat na některé z poboček ZP MV ČR a v poslední řadě v ordinaci praktického lékaře.

Karta života je zdarma, a navíc se nemusíte bát, že vám přibude další karta v oné zmíněné peněžence. Karta života je v podstatě virtuální a potvrzením, že ji máte zřízenou, je samolepka na vaší kartičce pojištěnce. Více o Kartě života zde.

Vyzkoušejte novinku – mobilní aplikaci!

Údaje jsou v bezpečí

Vaše údaje jsou uloženy na zabezpečeném serveru ZP MV ČR a přístup k nim mají pouze oprávnění pracovníci záchranné služby a praktický lékař, a to až ve chvíli, kdy k tomu dáte souhlas. Vy se k údajům dostanete na internetu po zadání PINu a hesla.

Karta života je dostupná nejen na internetu, ale i v chytrých mobilních telefonech. Majitelé telefonu iPhone či majitelé telefonů se systémem Android mohou své údaje v Kartě života kdekoli a kdykoli sledovat. K přístupu opět potřebujete PIN a heslo. Pokud nevlastníte chytrý telefon, můžete si nechat zaslat důležité údaje SMS zprávou. Více o mobilní aplikaci naleznete zde.

Líbí se vám Karta života a to jak se ZP MV ČR stará o své klienty? Staňte se fanouškem projektu Zdraví jako vášeň.

Reklama

Související témata:

Načítám