Hlavní obsah

Kdy vás muž zaručeně opustí? Porušení těchto tří pravidel se trestá!

Foto: StockLite, Shutterstock.com

S muži to nemusí být složité, jak si zatím myslíte. Stačí si hlídat tři oblasti ve vztahu a nemusíte se bát, že vás partner opustíFoto: StockLite, Shutterstock.com

Reklama

Proč muž odejde od ženy? Důvodů může být několik, ovšem preventivní opatření je pouze jedno, které shrnuje tajné heslo rozdělené do tří částí. Díky němu poznáte, na co si máte dávat pozor!

Článek

Průzkum Univerzity Brighama Younga sídlící v Utahu, který uveřejnil odborný magazín Journal of Couple & Relationship Therapy, potvrdil, že pro současné páry jsou likvidační moderní komunikační technologie.

Čas strávený na sociálních sítích je vždycky na úkor něčeho: partnera, domácnosti, pozornosti, lásky, sexu… Při surfování po síti navíc vzniká riziko nevěry. Je ještě nutné dodávat, že právě tohle partnerství neprospívá? Určitě ne. Rozvodové statistiky totiž nelžou!

Kdy muž už nemůže?

Podle šest let starého výzkumu Sociologického ústavu Akademie věd podají dvě třetiny žádostí o rozvod manželství ženy. To ale neznamená, že pánové ze vztahů neodcházejí jako první.

Když Michael Rosenfeld, docent sociologie na Stanfordské univerzitě, přezkoumal dostupná data z let 2009–2015, zjistil, že rozvod sice častěji iniciují ženy, kdežto u nesezdaných párů se muži rozcházejí ve stejném poměru jako jejich polovičky. Že je k tomu vedou jen nějaké sociální sítě? Chyba lávky. Musíte vědět, že i vás může opustit klidně i dlouhodobý partner, pokud budete dělat tyhle chyby!

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Když muž nemá z dlouhodobého hlediska obdiv své ženy, nemá ani moc chuť na sex...Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Co zásadně nedělat?

„Když jeho lásku přijímáte jako něco samozřejmého. Když se s ostatními ženami může bavit lépe než s vámi. Když o sebe nedbáte. Když už dlouho nemáte chuť se s ním milovat. Když mu poroučíte tak, že to pozná. Když ho v přítomnosti jiných zesměšňujete. Když neustále nadáváte na jeho koníčka. Když nemáte ráda jeho kamarády. Když neumíte zacházet s penězi. Když přiznáte svou nevěru. Když se pro něho neoblékáte hezky. A hlavně když má za vás odpovídající náhradu,“ vyjmenovává ve své knize Jak pochopit muže možné důvody německý odborník Hauke Brost.

V té se zároveň nachází preventivní návod, jak rozchodu či rozvodu předejít.

To nejdůležitější lepidlo vztahů

Dbejte vždy na to, aby tajné heslo RELAX nepřišlo zkrátka. RELAX je zkratkou toho, co mají muži rádi: REstaurace, LÁska a seX. (V překladu jídlo a vyvařování, nehynoucí obdiv a tolik sexu, kolik se dá unést.) Budete-li se toho držet, nikdy vás neopustí. Proč by to taky dělal, že?

Podle tohoto odborníka žádný muž v zásadě nemá chuť opustit svoji partnerku. Rozchod pro něj znamená stres a debaty, večery o samotě, z kuchyně nevoní teplé jídlo, opět se musí vydat na „lov“, chybějí mu děti, musí sám mýt nádobí, zřejmě se také projeví abstinence sexu, ve váze nejsou čerstvé květiny, příliš mnoho pije, platí živobytí, neví kam na dovolenou… Bez ženy je zkrátka všechno špatně.

Foto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Jít mezi přátele znamená jak ty společné, tak i ty jen jeho! Dopřejte mu jeFoto: g-stockstudio, Shutterstock.com

Hranice mezi láskou a oddaností

„Jinak by se po rozchodu nepokusil hned zase nějakou novou ulovit. A to je přesně to, co on dělá,“ vysvětluje „mužolog“, podle kterého muži oceňují ženy přítulné, které však nikdy neobtěžují, loajální, pečující, pohotové, absolutně věrné – se schopností obdivovat svého partnera.

Taky přiměřená úroveň vzdělání se hodí, inteligence, jemný smysl pro humor, a především klid a nadhled při zacházení s mužskými slabostmi. Ovšem jako u všeho, tak i v tomto případě se to nemá přehánět.

Sexuolog Radim Uzel tvrdí, že k ženám, kterým muži nejčastěji utíkají, obvykle patří ty spolehlivé, ochotné, vždycky dostupné a zásadně pro rodinu. Je tedy nutné pečlivě zvažovat, jestli se pro svého partnera přetrhnete pokaždé, když si vzpomene. Nebuďte jen za tu domácí a vše dělající puťku – jinak vás muž zaručeně opustí. Tedy aspoň takový je názor odborníků.

A jaké důvody k rozchodu znáte vy?

Reklama

Načítám