Hlavní obsah

Kdy vás sex může rozdělit? Na těchto 6 případů si dejte pozor!

Foto: thinkstock

Problémy v sexu jsou přesně ty, které rozbíjejí nemilosrdně vztahyFoto: thinkstock

Reklama

Mluví se o tom pořád. Milování sbližuje, podporuje a utužuje vztah. Ale co když vede k hluboké nespokojenosti? Pak dva může rozdělit! Rozpoznejte, jestli i vám hrozí nebezpečí!

Článek

Může sex rozbít partnerský vztah nebo rovnou manželství? Jednoznačně ano! Problémy v ložnici zvěstují hlubokou nespokojenost a zničení lásky. A front, na kterých můžete se svým milým válčit, je poměrně dost. Těchto šest je nejčastějších!

1. Snaží se jen jeden

Vytváříte příležitosti, chcete udržet vaši intimitu funkční, plánujete zpestření, ale protějšek je vůči vašim plánům naprosto imunní? Je standardně absolutně líný a neaktivní, takže vám nezbývá nic jiného než přejít do útoku a přitvrdit nabídkou něčeho nevšedního i přes vlastní špatný pocit či hněv? To nedopadne dobře! Sexuolog Petr Weiss to ve své knize Sloupky o sexu popsal naprosto skvěle: „Pokud člověk v sexu sám sebe nebo toho druhého nutí k čemukoli, co necítí jako skutečnou potřebu, následky mohou být pouze negativní.“ Snažit by se měli oba!

2. Nemůžete se sladit

On chce sex třikrát týdně, vy jednou. Nebo obráceně. Nějak se nemůžete dohodnout? Chcete druhému vyhovět, a tak se občas k sexu nutíte, a pak vás to nebaví? I to je špatně! „Když má ze sexuálního styku potěšení jen jeden partner, je třeba hledat pomoc u sexuologa dříve, než bude pozdě,“ varuje sexuoložka Jaroslava Pondělíčková-Mašlová, která na tento problém upozorňuje v publikaci O sexualitě a partnerských vztazích.

Foto: thinkstock

Různé nároky na frekvenci milování řešte co nejdříve, ke kompromisu je možné dojít, ale musíte chtít oba situaci řešitFoto: thinkstock

3. Hrajete hry o moc

Poskytovat sex výměnou „něco za něco“? To patří mezi velmi zákeřné taktiky, které se mezi partnery rozmáhají! Vždyť podle Daily Mailu dvě třetiny britských žen přiznává, že dávkuje sex jako odměnu partnerovi za dobré chování! Ten si pak připadá jako domácí mazlíček, ne rovnocenný partner. Kdy mu dojde trpělivost? To je jen otázka času!

4. Vyznáváte jiné priority

Takzvaných bezpohlavních manželství je podle časopisu Newsweek asi 15 až 20 procent. Odborníci varují, že to může být známkou rozpadnutí vztahu nebo pouhopouhého platonického soužití. Stává se z toho celosvětový problém s negativním dopadem! Tak plánujte společné večery a myslete na sex častěji!

5. Nemáte na sebe čas

Nedostatek zájmu? Partneři jsou příliš zaneprázdnění či unavení na sex? Statistička Cath Mercer z University College v Londýně řekla pro BBC: „Lidé se obávají o svá pracovní místa i o peníze. Pak nemají na milování náladu. Vždyť frekvence sexu klesla v uplynulém desetiletí pod pětkrát měsíčně u obou pohlaví.“ Hodně práce, žádná zábava… Ach jo. I to je příčinou rozpadu původně harmonického vztahu!

Foto: thinkstock

Provází vaše životy věčná únava? Musíte si trochu odpočinout, jinak na sebe nebudete mít chuť nikdy!Foto: thinkstock

6. Nudíte se

„Dnes lidé žijí dvakrát delší dobu a prožít šedesát i více let s jedním sexuálním partnerem je přece jenom úkol náročnější než v minulosti,“ uvádí sexuolog Petr Weiss s tím, že nakonec si lidé nějakým způsobem hledají i jiné možnosti realizace své touhy po větší pestrosti sexuálních partnerů, což se projevuje v nevěrách. Nebo v touze riskantně experimentovat, třeba se účastnit swingers party. Výsledek? Odcizení partnerů. Proto když nevíte „co by“, nejdřív zvažte důsledky!

Říká se, že fungující vztah stojí na stoličce se třemi nožkami. Jedna je emocionální spojení, druhá duševní spojení a třetí sexuální spojení. Pokud jedna noha chybí, stolička se zhroutí, tak na to myslete, jinak se může stát, že si každý půjdete vlastní cestou.

A co rozděluje v sexu vás? Dohadujete se doma o četnosti, délce nebo absenci sexuálních setkání?

Reklama

Načítám