Hlavní obsah

Když jsou prsa větší než naše sebevědomí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krásné prsy jsou symbolem ženskosti, a tak není divu, že na faktorech, jako jsou jejich tvar, souměrnost a velikost, do značné míry závisí i to, jak vnímáte samy sebe. Jak na hezčí prsy a větší sebevědomí?

Článek

Některé komplexy z prsou mají svá skutečná opodstatnění. To je právě případ osmadvacetileté Terezy z Prahy. Ta se rozhodla na klinice plastické chirurgie řešit svůj letitý problém. Má totiž velká ňadra, která podědila po své matce. K tomu se v době, kdy brzy otěhotněla, už tak velké poprsí ještě zvětšilo. Tereza po porodu dnes už jedenáctiletého syna několikrát zhubla a opět nabrala, a tady nastal další problém. Kvůli váhovým výkyvům její poprsí ještě výrazněji pokleslo.

Paní Tereza před redukcí a modelací prsou

Nadměrně velká prsa představují skutečnou komplikaci. Mají za následek potíže s páteří, držením těla, bolestmi zad až migrénami. „Možná se to někomu nezdá, ale je to nepříjemný pocit, když nemůžete dělat aktivity, které vás baví nebo byste chtěli dělat. Nedej bože pak v létě v plavkách. Stejně tak výběr podprsenky je nadlidský výkon a oblečení může člověk nosit jenom volné, které zakrývá a snižuje ten kontrast mezi prsy a zbytkem těla. Člověka to omezuje nejen fyzicky, ale skutečně i psychicky," vysvětluje Tereza.

Paní Tereza při nakupování oblečení

Působení těchto přírodních zákonů však už dávno není nezvratitelné. Statistiky hovoří jasně. Plastika prsů patří k nejoblíbenějším zákrokům, které podstupujete. „Každý zákrok, který je na místě, zvyšuje sebevědomí. Pokud to vezmeme čistě statisticky, nejvíce sebevědomí ženám dodává právě úprava prsů,“ potvrzuje specialista na plastiku prsou primář Kliniky Yes Visage MUDr. Martin Molitor, PhD.

Paní Tereza při konzultaci s primářem MUDr. Martinem Molitorem

Paní Tereza na předoperačním vyšetření s MUDr. Pavlem Bočkem

Tereza podstoupila tzv. redukční modelační mammaplastiku na Klinice Yes Visage, která se na moderní úpravy prsou specializuje. „Prsy paní Terezy byly skutečně velké, pokleslé, a způsobovaly už i zdravotní problémy, jako je pnutí na hrudníku, bolesti zad a následně i hlavy. Z velikosti košíčku F, tedy 7, jsme na přání klientky zmenšili prsy na trojky, tedy C, což je adekvátní velikost k postavě klientky. Principem dvouhodinové operace je odstranění přebytku kůže a žlázy s tukem v dolní části prsů a následná modelace a zpevnění směrem nahoru. Provedli jsme také zmenšení prostorného prsního dvorce,” vysvětlil nám operující lékař a primář Kliniky Yes Visage MUDr. Martin Molitor, PhD.

Paní Tereza – zmenšení a modelace prsou (redukční mammaplastika) na Klinice Yes Visage

Paní Tereza – zmenšení a modelace prsou (redukční mammaplastika) na Klinice Yes Visage

Paní Tereza – zmenšení a modelace prsou (redukční mammaplastika) na Klinice Yes Visage

„Operace proběhla naprosto bez komplikací, pooperační průběh byl také velice příznivý. Prsy jsou symetrické jak objemově, tak tvarově. Odstraněno bylo z jednoho prsu 800g, z druhého prsu 750g, čímž jsme také srovnali lehkou asymetrii, kterou Tereza měla. Spojení zbylé části žlázy s bradavkou jsme zachovali, takže případné další kojení při dětech to neovlivní. Tereza byla vzorná pacientka. Optimistická, veselá, čili to se potom vše vždy hojí lépe. Já věřím, že je nadšená, ulevilo se jí od bolesti zad i od jiných potíží,“ dodal lékař. Více o plastické operaci prsou na www.yesvisage.cz/prsa.

Paní Tereza při přípravách na operační sál

Primář MUDr. Martin Molitor při zakreslování zákroku

Primář MUDr. Martin Molitor po zákroku – redukční mammaplastice

A jaké byly Tereziny první pocity, když jí lékaři na Klinice Yes Visage sundali obvazy? „Byla jsem hodně překvapená, když jsem se viděla poprvé. Každopádně překvapení to bylo, už když jsem viděla jenom ty stažené obvazy. Všechno bylo najednou menší a já užší. A když jsem si pak poprvé stoupla, připadala jsem si strašně lehčí. To, jak mě to zepředu vždycky táhlo, tak to teď už nepociťuji vůbec. Byl to krásný pocit,“ vysvětluje s dojetím spokojená Tereza.

Paní Tereza – zmenšení a modelace prsou (redukční mammaplastika) na Klinice Yes Visage

Paní Tereza s patronkou proměny Alicí Bendovou na Klinice Yes Visage

„A zbytek vám dojde až později. Třeba jako oblečení. Je to skvělé, když si po dlouhé době obléknete košili. I do práce jsem začala nosit košile, také prsa jsou v podprsence úplně super. Fakt jsem dnes ráda, že mne obavy neodradily. Tohoto rozhodnutí vůbec nelituji, ba naopak,“ doplnila Tereza. Více o plastických operacích prsou na www.yesvisage.cz/prsa.

Prsa moderně a bez zbytečných jizev

„O plastiku prsou, ať už zvětšení, zmenšení nebo jejich modelaci a úpravu tvaru, je na naší klinice velký zájem, neboť využíváme moderní postupy, které jsou však zároveň maximálně šetrné a bezpečné a zaručují hezká prsa bez zbytečných jizev a komplikací.

Stejně jako u každého jiného zákroku platí, že chcete-li mít hezká prsa, pak je potřeba zvolit zkušeného chirurga. Navíc u nás na klinice víme, že nejen prsa , ale všechny změny by měly působit velice přirozeným dojmem a bez jakýchkoli stop chirurgického zákroku,“ vysvětluje primář Kliniky Yes Visage MUDr. Martin Molitor . To ostatně potvrzuje mnoho spokojených klientů i z řad známých osobností. Mezi klienty této kliniky patří například i Simona Krainová, Lucie Bílá, Alice Bendová, Marta Jandová a mnoho dalších. Více o plastických operacích prsou na www.yesvisage.cz/prsa.

Tip pro vás

Klinika Yes Visage nabízí pro všechny nezávaznou konzultaci přímo se specialisty na úpravu prsou a také možnost splátek již od 500 Kč a s nulovým navýšením. Více na www.yesvisage.cz.

Podívejte se na videa paní Terezy, která se stala vítězkou o Dokonalou proměnu s Klinikou Yes Visage.

Související témata:

Načítám