Hlavní obsah
3,8
(18)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Také se nemůžete dočkat, až vám kedlubny vyrostou na zahrádce? Zkraťte si dlouhou chvíli, zajděte do obchodu, dvě si kupte a zanedlouho si můžete pochutnávat na polévce.

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks kedlubny
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 100 g čerstvého hrášku
  • 1 lžička citronové kůry
  • 100 ml zakysané smetany
Článek

Postup

01.

Na 2 lžicích másla nechte zesklovatět najemno pokrájenou cibulku a přidejte očištěné a na kostičky nakrájené kedlubny. Krátce osmahněte a zalijte zeleninovým vývarem. Nechte vařit asi 20 až 25 minut.

02.

Poté rozmixujte ponorným mixérem. Polévku pak jemně dosolte, opepřete a nastrouhejte do ní trochu muškátového oříšku.

03.

Čerstvý nebo mrazený hrášek krátce orestujte na másle na pánvi, osolte, opepřete a přidejte trochu nastrouhané citronové kůry. Podávejte s trochou zakysané smetany a citronovým hráškem navrch.

Máte velkou úrodu kedluben, ale nestíháte je zpracovat? Zkuste je naložit s česnekem a řepou.

Reklama

Související témata:

Načítám