Hlavní obsah

Klára a její modely: Jaké sukně budete milovat? U mě vede točivá!

Foto: Jakub Jurdič

Sukně v mém šatníku skoro chybí. Chyba!Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právě stojím uprostřed šatny a koukám na své poskládané oblečení. Na to, jak komínky se složenýma kalhotama rostou a komínky s poskládanými sukněmi ubývají. A je to škoda!

Článek

Není to tím, že bych je nosila až tak moc, že je nestíhám skládat zpět, ale opak je pravdou, nosím je málo. Rozhodně natáhnu častěji kalhoty než zapnu sukni. V rámci každého třídění vyřadím podstatně víc sukní než kalhot. I kluci ve Skotsku nasadí kilt častěji než já sukni.

Je mi to vlastně trochu líto, sukně jsou totiž tak ženské, a měly bychom je nosit častěji. Na rozdíl od šatů, které u žen podle mě v létě sklízí větší úspěchy, jsou sukně mnohem zábavnější na kombinování. K jedné sukni můžete dát nespočetně mnoho různých vršků. S jednou sukní se dá tak kreativně pracovat, že ji vynosíte jak přes den do práce, tak večer na koncert i jen tak na procházku parkem.

Moje úvahy nad tím, kde je zakopaný pes a proč máme se sukněmi trochu problém, došly až na základní školu, kde se na našich zbrusu nových silonkách udělalo oko jako vrata hned po první vyučovací hodině. Ach ty školní židle a jejich hřebíčky. Nic naplat, kalhoty jsou prostě mnohem praktičtější a zároveň velice slušivé.

Foto: Archiv Kláry

Moje oblíbená lesklá plisovaná sukně ke kolenůmFoto: Archiv Kláry

Buďme ale občas nepraktické. Když jsem byla dítě, bylo pro mě hlavním kritériem, aby sukně byla točivá. To znamenalo, že když jsem se točila dokola, tak se ta sukně pořádně zvedala. Měla jsem jich několik, máma nebo babička mi stáhly nějaký pěkný kolo látky do gumy, a já se točila od rána do večera.

Později bylo mým kritériem, aby sukně byla IN. A teď je mým kritériem, aby sukně byla pohodlná a maximálně podporovala přednosti mojí postavy. Nemám ráda sukně, u kterých musíte řešit, jestli vám někde něco nevyčuhuje, nebo že se v ní nemůžete z nějakého důvodu posadit. Takové sukně jsem vyřadila hned. Zato miluju sukně do pasu, dělají ženskou postavu a teď opět toužím po jedné takové „točivé“ do pasu, ale v délce pod kolena, v nějaké pastelové barvě s propínáním svrchu až dolů. Přesně tuhle budu shánět, asi v second handech, protože to je ryzí devadesátka.

Foto: Archiv Kláry

Občas natáhnu sukni i mezi lidi :-)Foto: Archiv Kláry

Emancipace žen a jejich šatních skříní nezná meze. Proto si musíme stále opakovat, že jsme holky a sukně nám děsně sluší. Při vašem příštím nákupu si každá vezměte do kabinky místo kalhot aspoň jednu sukni.

Dejte jim šanci a vynoste je na jaře, jak nejvíc to půjde!

Načítám