Hlavní obsah

Kojení Janě nepříjemně zvětšilo prsa. Teď má opět dekolt snů!

Foto: Archiv

Jana je konečně šťastná a s novým, menším poprsím se cítí skvěleFoto: Archiv

Reklama

Jana mívala to, po čem řada žen touží. Štíhlou postavu a bujný dekolt. Po dětech se jí ale ňadra zvětšila tak, že se z nich stala nepříjemná zátěž. Úsměv na tvář jí vrátila vyhraná plastická operace.

Článek

Drobná postava a k tomu pevná kulatá prsa velikosti 70C. Tím se ještě před několika lety pyšnila Jana (39). Muži se za ní otáčeli a ženy záviděly, že když náhodou přibrala, vždy jen do ňader, když naopak zhubla, tak všude, jen ne v dekoltu. Pak ale na svět přivedla dvě děti, a těhotenství i kojení se na jejích prsou opravdu podepsaly.

Z chlouby přítěž

Z nádherné a ideální velikosti 70C byla po dvou těhotenstvích najednou velikost 75F. A to už nevypadalo nejlépe, obzvlášť ve společenských šatech bez ramínek či s tenkými ramínky, které Jana často musí nosit, protože zpívá v orchestru.

Foto: Archiv

Po dvou dětech se Janě ňadra zvětšila o několik velikostí a dost kleslaFoto: Archiv

Kromě estetické změny, se ale dostavily i zdravotní problémy. Přidaly se bolesti zad, krční páteře a následně z toho i hlavy. Sehnat správnou podprsenku byl leckdy nadlidský výkon, v létě se pak Jana pod prsy velmi rychle potila a pod ňadry se jí dělaly opruzeniny.

Dekolt, na který dříve bývala pyšná, jí začal způsobovat řadu problémů. Nemohla pořádně sportovat, tančit, běhat s dětmi a v podstatě denně ji ňadra omezovala.

Foto: Archiv

Před zákrokem byla Janina prsa jen zdrojem problémůFoto: Archiv

Splněný sen

Jana sama říká, že začala svá prsa nenávidět. Čím dál víc toužila po jejich zmenšení a tenhle sen se jí nyní splnil. Jana totiž vyhrála plastickou operaci, při níž ji lékaři ňadra nejen zmenšili, ale vrátili jim i krásný tvar. „Provedli jsme takzvanou redukční modelační mammaplastiku. Principem této operace je to, že se v dolní části prsů odstraní přebytek kůže a žlázy, vše se pěkně zmodeluje a směrem nahoru zpevní. Provedli jsme také zmenšení prostorného dvorce,“ popisuje zákrok plastický chirurg Peter Ondrejka z Medicom Clinic.

Operace trvala necelé tři hodiny, byla provedena v celkové anestezii a pro lepší hojení a minimalizaci otoků bylo použito tkáňové lepidlo.

Foto: Archiv

Zato po operaci se může Jana pyšnit pevnými prsy velikosti 70CFoto: Archiv

Skvělý výsledek

A Jana? Ta je z výsledku operace nadšená. „Už když jsem se probrala z narkózy, cítila jsem velkou úlevu. Hned jak jsem si mohla sednout na posteli, pořádně jsem se narovnala, a bylo to krásné. Teď mám prsa mezi velikostí B a C, podprsenku nosím opět 70C. Myslím si, že je to úplně ideální. I manžel je velmi spokojený,“ září radostí Jana.

Foto: Archiv

Takhle přesně si to Jana představovala. Plastičtí chirurgové jí splnili senFoto: Archiv

Ta se nyní už nemusí nijak omezovat, nic ji nebolí, nehrbí se a užívá si opět dokonalého dekoltu, na který byla zvyklá před dětmi. A pokud si s manželem nepořídí další dítě, jde o trvalý výsledek.

Foto: Archiv

Štíhlá postava a pevná ňadra ideální velikosti. Jana opět vypadá tak, jako před otěhotněnímFoto: Archiv

„Samozřejmě, kdyby paní Jana opět otěhotněla, tak vlivem hormonálních změn, těhotenství a kojení může zase dojít ke zvětšení a poklesu prsou. Proto se při konzultacích vždy ptáme, zda má žena v plánu ještě těhotenství. Ale pokud jsou zdravotní komplikace způsobené velikostí poprsí velké, dělá se tento zákrok i u žen, které ještě chtějí děti,“ říká plastický chirurg Pavel Horyna z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Co říkáte? Že Jana udělala dobře a plastická operace jí opravdu prospěla?

Reklama

Načítám