Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Léto je konečně v plném proudu, sluníčko svítí a trhy jsou obsypané jahodami z českých farem. A tak vyzkoušejte spolu s námi skvostný nepečený dezert vyšperkovaný kokosem. Panna cotta s jahodami od Denisy vás jistě nadchne!

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 6 plátků želatiny
  • 4 lžíce cukru
  • 250 g čerstvých jahod
Článek

Postup

01.

Plátky želatiny namočte do studené vody a nechte je nabobtnat. Smetanu a kokosové mléko nalijte do kastrolku, přidejte cukr a zahřejte, směs se ale nesmí vařit. Pak do směsi vmíchejte změklé plátky želatiny a nechte je rozpustit, podle chuti můžete přidat i lžíci či dvě sypaného kokosu.

02.

Směs nalijte do skleniček, hrníčků nebo mističek. Boky skleniček můžete také vyložit nakrájenými jahodami, hotová panna cotta bude vypadat o to lépe! Naplněné sklenky uložte do lednice a nechte ideálně přes noc ztuhnout. Podávejte s čerstvými jahodami.

Související témata:

Načítám