Hlavní obsah

Kokosové řezy na plech. Díky šlehačce jsou krásně vláčné!

Hodnocení:
(562)
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Musím se přiznat, že nejsem velký fanda „buchet na plech“, ale když jsem na Moravě ochutnala tyto výtečné a snad až legendární řezy „rafaelo“, musela jsem je upéct. Výhoda je, že vypadají poměrně nenápadně, takže dokud nikdo neochutná, zbude i kousek na vás...

Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 1 hrnek mletého kokosu
  • 1 hrnek 33% smetany ke šlehání
Článek

Postup

Krok 1: Vejce prošlehejte s mlékem, rozpuštěným máslem nebo slunečnicovým olejem, polovinou cukru, moukou, vanilkovým extraktem nebo cukrem a kypřicím práškem. Druhou polovinu cukru promíchejte s kokosem.

Krok 2: Vlijte na plech vyložený pečicím papírem a posypejte kokosovým cukrem. Pečte 20 až 30 minut při 170 °C dorůžova. Dávejte pozor, aby se kokos nepřipálil!

Krok 3: Ihned po upečení ještě horký koláč přelijte šlehačkou. Nechte vystydnout a poté skladujte v chladu.

Tip: Příště místo kokosu použijte mleté mandle nebo do těsta přidejte kousky čokolády.

Souhlasíte, že v jednoduchosti je krása? Zkuste nadýchaný koláč na plech s kompotovaným ananasem a ořechy.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama