Hlavní obsah

Pomerančový chlebíček s čokoládou

Hodnocení:
(157)
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

V jednoduchosti je krása - vláčným máslovým těstem ovoněným pomeranči a podtrženým hořkou čokoládou prostě nikdy nic nezkazíte. Vše jen smícháte a nalijete do formy, takže tento chlebíček zvládne upéct i úplný začátečník!

Ingredience pro:
1 chlebíček
Na chlebíček:
  • 3 vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 100 g másla
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 bio pomeranče
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
Na polevu:
  • 100 g hořké čokolády
  • 80 ml smetany na vaření 12%
Článek

Postup

Krok 1: Dobře změklé nebo rozpuštěné máslo prošlehejte s cukrem, smetanou, solí a vejci, přidejte nastrouhanou kůru z jednoho dobře umytého pomeranče (jen její oranžovou část) a šťávu z obou pomerančů.

Krok 2: Vmíchejte mouku a kypřicí prášek a vlijte do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček. Pečte asi 50 minut při 180 °C , nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá.

Krok 3: Čokoládu se smetanou rozpusťte ve vodní lázni (vždy po 30 vteřinách zamíchejte) nebo v mikrovlnné troubě,  nechte trochu zatuhnout a chlebíček s ní přelijte.

Tip: Čokoládu nasekejte nahrubo a vmíchejte rovnou do těsta – odpadne vám práce s polevou a kousky budou rovnoměrněji rozmístěné než poleva.

Ráda peču se zdravějšími ingrediencemi, ale občas má ta bílá mouka a cukr prostě své kouzlo, co myslíte? 

ynezorPumanzeSaNyknalC