Hlavní obsah
3,1
(147)
 

Kiwi, kokos a limeta jsou v našich končinách spíše zimní suroviny, ale jejich kombinace je tak povedená, že přijde vhod i kdykoli během roku. Křupavý kokosový korpus a nepečená jogurtová náplň je lehká a osvěžující a koláč mizí až neskutečnou rychlostí.

25 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
24 cm průměr formy
Korpus
  • 2 hrnky kokosu
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 125 g másla
  • 1 ks kůra z limetky
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1 ks vejce
Náplň
  • 6 plátků želatiny
  • 4 ks kiwi
  • 500 g řeckého jogurtu
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1/2 lžíce limetkové šťávy
Na ozdobu
  • kiwi
  • 2 lžíce kokosu
Článek

Postup

01.

Kokos, mouku, rozpuštěné máslo nebo kokosový tuk, kůru z jedné limety, cukr a vejce dobře propracujte (nejlépe to jde rukama) a natlačte na dno dortové formy vyložené pečicím papírem. Těsta je poměrně dost, takže s ním můžete vyložit i boky koláče.

02.

Pečte asi 20 minut při 180 °C dozlatova. Nechte vychladnout.

03.

Želatinu zalijte asi 3 lžícemi vody a nechte 10 minut nabobtnat. Zralé kiwi rozmixujte a s cukrem přiveďte k varu. Vařte 2 až 3 minuty do rozpuštění, přidejte želatinu, vypněte plotnu a míchejte, až se želatina rozpustí.

04.

Do želatinové směsi vmíchejte 2 lžíce řeckého nebo smetanového jogurtu a poté ji do něj spolu s limetkovou šťávou celou zašlehejte. Nalijte na korpus a nechte v lednici do druhého dne zatuhnout.

05.

Před podáváním ozdobte plátky čerstvého kiwi a případně i kokosovými lupínky.

Tip: Pro extra zelenou barvu přidejte do krému kapičku zeleného potravinářského barviva, nejlépe toho gelového.

Kupujete si v zimě tropické ovoce, nebo si vystačíte se zásobami jablek?

Reklama

Načítám