Hlavní obsah

Hruškovo-mandlový koláč

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Máte rádi sladké ovocné koláče, ale už vás nenapadají nové lahodné kombinace? Vyzkoušejte tenhle jemný křehký koláč, kde se smísí chuť hrušek a mandlí.

Ingredience pro:
1 formu o průměru 24 cm
  • 1 křehké těsto na koláč
  • 125 g másla
  • 125 g cukru krupice
  • 150 g mletých mandlí
  • 50 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 hrst mandlových plátků
  • 3 lžíce meruňkového džemu
  • 4 hrušky
  • fazole
Článek

Postup

Krok 1: Těsto rozválejte a rozprostřete ho po koláčové formě vystlané pečicím papírem. Troubu rozehřejte na 200 stupňů Celsia, na dno koláče položte pečicí papír ve tvaru kruhu a rozprostřete na něj fazole. Takto dejte koláčový základ péct na 15 minut.

Krok 2: Mezitím můžete oloupat hrušky, zbavit je jádřinců a rozdělit na půlky. Ze změklého másla, cukru, mletých mandlí, mouky, vajec a vanilkového cukru zase vymíchejte těsto. Na pánvi ještě nasucho opražte plátky mandlí.

Krok 3: Koláč vyjměte z trouby (teplotu stáhněte na 180 stupňů), odstraňte z něj fazole a potřete ho džemem. Na vše pak nalejte těsto, rozprostřete ho po základu, vtlačte půlky hrušek, posypejte opraženými mandlemi a vraťte do trouby na dalších 30 minut.

Máte hrušky rádi? A už jste je zkoušeli s vanilkou a karamelem?

ynezorPumanzeSaNyknalC