Hlavní obsah

Hrušky s vanilkou a karamelem

Hodnocení:
(0)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Když máte spoustu času na vyšlehání luxusně tuhého sněhu z bílků nebo ladění roztomilých zákusků, není co řešit. Jsou ale chvíle, kdy opravdu nestíháte a za rychlý a dobrý recept byste dali cokoliv. A tyhle hrušky vylepšené vanilkou a karamelem nadchnou každou vaši návštěvu.

Ingredience pro:
4 porce
  • 100 ml vody
  • 30 g másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce skořice
  • 4 hrušky
  • 50 g cukru krupice
Článek

Postup

Krok 1: Hrušky podélně rozřízněte a řez obalte ve směsi skořice a cukru.

Krok 2: Na pánvi rozehřejte máslo a hrušky v něm ze všech stran zlehka poválejte. Mezitím vedle v kastrůlku zahřejte vodu s cukrem a vanilkovým extraktem.

Krok 3: Po 3 minutách smažení hrušek na másle do pánve přilijte vanilkovou směs, zakryjte pokličkou a 5 minut vařte. Hrušky pak z omáčky vyndejte na talířky.

Krok 4: Pod pánví přitopte a nechte vodu vypařit tak, že vám vznikne karamelová omáčka. Tou hrušky na talířích přelijte.

Krok 5: Kdo si chce vyhrát, může na talířky přidat lžíci řeckého jogurtu a kuličky z granátového jablka.

Vyzkoušejte i pečené hrušky s ořechy a medem, budete se jen olizovat.

ynezorPumanzeSaNyknalC
12. 3. 2012

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.