Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Když máte spoustu času na vyšlehání luxusně tuhého sněhu z bílků nebo ladění roztomilých zákusků, není co řešit. Jsou ale chvíle, kdy opravdu nestíháte a za rychlý a dobrý recept byste dali cokoliv. A tyhle hrušky vylepšené vanilkou a karamelem nadchnou každou vaši návštěvu.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 100 ml vody
  • 30 g másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce skořice
  • 4 ks hrušek
  • 50 g cukru krupice
Článek

Postup

01.

Hrušky podélně rozřízněte a řez obalte ve směsi skořice a cukru.

02.

Na pánvi rozehřejte máslo a hrušky v něm ze všech stran zlehka poválejte. Mezitím vedle v kastrůlku zahřejte vodu s cukrem a vanilkovým extraktem.

03.

Po 3 minutách smažení hrušek na másle do pánve přilijte vanilkovou směs, zakryjte pokličkou a 5 minut vařte. Hrušky pak z omáčky vyndejte na talířky.

04.

Pod pánví přitopte a nechte vodu vypařit tak, že vám vznikne karamelová omáčka. Tou hrušky na talířích přelijte.

05.

Kdo si chce vyhrát, může na talířky přidat lžíci řeckého jogurtu a kuličky z granátového jablka.

Vyzkoušejte i pečené hrušky s ořechy a medem, budete se jen olizovat.

Související témata:

Načítám