Hlavní obsah

Koláč s artyčoky a sušenými rajčaty

Hodnocení:
(0)
Foto: Mikuláš Křepelka
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Slaný koláč, nebo také quiche, má v kuchyni svoje místo. Jíst se většinou dá teplý i studený. Proto dnes pro vás máme připravený koláč s artyčoky a sušenými rajčaty.

Ingredience pro:
1 koláč
  • 1 křehké těsto na koláč
  • 4 vejce
  • 1 dl smetany na vaření 12%
  • 150 g strouhaného sýru
  • 100 g strouhané mozzarelly
  • čerstvý mletý pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 plechovka artyčoků
  • 6 sušených rajčat v oleji
  • 6 cherry rajčátek
  • 2 lžíce parmezánu
  • 250 g mascarpone
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 190 stupňů Celsia. Křehké těsto vyválejte a urovnejte do formy. Dno propíchejte vidličkou a dejte na 10 minut předpéct do trouby.

Krok 2: Artyčoky slijte, nakrájejte na menší kousky a orestujte je spolu s nasekaným česnekem na olivovém oleji.

Krok 3: V míse rozšlehejte mléko či smetanu se strouhanými sýry a vejci, případně i s mascarpone. Přidejte pokrájená sušená rajčata, na poloviny nakrájená cherry rajčátka, orestované artyčoky, vše promíchejte a nalejte na předpečené těsto, posypte parmezánem, osolte, opepřete a dejte ještě asi na 35 minut zapéct.

Tip: Když koláč necháte nejdřív vychladnout, bude se vám lépe krájet!

Jak je artyčok zdravý a prospěšný při dietě, se dočtete v našem dalším článku.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama