Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mikuláš Křepelka

Foto: Mikuláš Křepelka

Slaný koláč, nebo také quiche, má v kuchyni svoje místo. Jíst se většinou dá teplý i studený. Proto dnes pro vás máme připravený koláč s artyčoky a sušenými rajčaty.

25 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 1 balení křehkého těsta
  • 4 ks vejce
  • 1 dl smetany na vaření 12%
  • 150 g sýra
  • 100 g mozzarelly
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 plechovka artyčoků
  • 6 ks sušených rajčat v oleji
  • 6 ks cherry rajčat
  • 2 lžíce parmazánu
  • 250 g mascarpone
  • 1 trochu soli
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 190 stupňů Celsia. Křehké těsto vyválejte a urovnejte do formy. Dno propíchejte vidličkou a dejte na 10 minut předpéct do trouby.

02.

Artyčoky slijte, nakrájejte na menší kousky a orestujte je spolu s nasekaným česnekem na olivovém oleji.

03.

V míse rozšlehejte mléko či smetanu se strouhanými sýry a vejci, případně i s mascarpone. Přidejte pokrájená sušená rajčata, na poloviny nakrájená cherry rajčátka, orestované artyčoky, vše promíchejte a nalejte na předpečené těsto, posypte parmezánem, osolte, opepřete a dejte ještě asi na 35 minut zapéct.

Tip

Když koláč necháte nejdřív vychladnout, bude se vám lépe krájet!

Jak je artyčok zdravý a prospěšný při dietě, se dočtete v našem dalším článku.

Reklama

Související témata:

Načítám