Článek
Postup
01.
Mouku, cukr, vajíčko a trochu změklý tuk dejte do mísy a vypracujte těsto, které následně nechte odležet asi 20 minut v lednici. Troubu zapněte na 170 stupňů. Odleželé těsto vyválejte na tenký plát, urovnejte ho do koláčové formy, propíchejte vidličkou a dejte asi na 15–20 minut zatížené pečicími fazolemi péct.
02.
Mezitím se pusťte do náplně. Hořkou čokoládu rozpusťte spolu s máslem ve vodní lázni a nechte ji trochu zchladnout. Pak ji vyšlehejte se zakysanou smetanou a cukrem. Na pánvi rozpusťte cukr na karamel, do kterého vmíchejte smetanu a kousek másla a vše rozmíchejte metličkou do hladka. Nakonec do něj vmíchejte škrob rozmíchaný v trošce vody a směs povařte asi minutu do zhoustnutí.
03.
Hotový karamel nalijte na upečené těsto a nechte ho ztuhnout, nakonec koláč potřete i čokoládovým krémem a posypte ořechy.