Hlavní obsah

5 věcí, které byste měli vědět o laserové dermatologii

Foto: Asklepion

Foto: Asklepion

Laser dokáže odstranit téměř vše, co vám na pokožce vadí: znaménka, žilky, vrásky, pigmentové skvrny, chloupky či tetování. Drobnosti se dají vyřešit během jedné návštěvy a navždy, většinou je však třeba ošetření opakovat. Jak se v laserech vyznat, s čím vším si dokážou poradit a na co si dát pozor?

Článek

Na každý problém existuje několik typů laserů, které se často kombinují. Dobrý dermatolog vždy přistupuje ke klientovi individuálně a vybírá přístroj dle typu pokožky a problematiky.

Plošné pigmentace od slunce nebo stařecké skvrny lze odstranit pomocí intenzivního pulzního světla (IPL). V Asklepionu disponujeme přístrojem Nordlys, který patří k nejvýkonnějším na trhu. Takzvané difuzní pročervenání obličeje krásně odstraní laser VBeam. Další lasery jsou pak na znaménka či žilky.

Celkové omlazení lasery kdekoli na těle

Lasery jsou úžasné pro celkové omlazení pokožky. Stimulují tvorbu kolagenu a elastinu – výsledkem jsou zpevněné kontury, omlazená, projasněná a barevně sjednocená pleť.

„Z dlouhodobého hlediska se vyplácí kombinace přístrojových ošetření, například lasery, s těmi injekčními, třeba botulotoxinem nebo kyselinou hyaluronovou. Docílíme tak komplexní péče, díky které je pak pleť krásná, svěží a mnohem pomaleji stárne,“ vysvětluje primářka dermatologie Asklepionu MUDr. Hana Smutková.

Kolagen a elastin mizí věkem nejen z pokožky obličeje. Existují speciální laserové módy pro zpevnění a formování postavy, ale také například pro omlazení a zpevnění vaginy a léčbu stresové inkontinence.

Foto: Asklepion

Odstranění tetováníFoto: Asklepion

Tetování lze spolehlivě odstranit pouze laserem

Odstranění tetování i permanentního make-upu lze díky laserům. Laser roztříští pigment na malé části a ty jsou pak odplaveny lymfatickým systémem nebo se sloupnou s povrchovými stroupky. Tetovací pigmenty se nachází v několika vrstvách kůže a laser je musí zasahovat postupně během několika návštěv. Záleží na rozsahu, hloubce a barevnosti tetování, ale k odstranění profesionálního tetování je potřeba zhruba 7–9 ošetření.

Laserem proti chloupkům u žen i mužů

U žen i mužů proto roste obliba laserových epilací, které vás zbaví chloupků natrvalo. Nejmodernější lasery jako například GentleLASE PRO si dokážou poradit s jakoukoli částí vašeho těla a postupně vás zbavit všech chloupků.

Foto: Asklepion

Epilace podpažíFoto: Asklepion

Ve správných rukou jsou lasery technologie budoucnosti

U všech laserových ošetření je důležité, aby byl pracovník dobře proškolen a měl s tímto ošetřením zkušenosti. Dle problematiky a typu pokožky je nutné zvolit vhodný typ laseru a nastavit správně jeho intenzitu. Nesprávné použití může vyvolat popálení pokožky, jizvy, nebo nemusí mít požadovaný účinek.

Foto: Asklepion

Omlazení intimních místFoto: Asklepion

Reklama

Související témata:

Načítám