Hlavní obsah

Nejvíc sexy muž planety 2023: Charismatický Patrick Dempsey. Tak tenhle fešák vyhrál právem!

Foto: Franco Origlia, Gettyimages.com

Foto: Franco Origlia, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejkrásnějším mužem světa se podle magazínu People pro letošní rok stal sedmapadesátiletý Patrick Dempsey, hvězda seriálu Chirurgové nebo filmu Dítě Bridget Jones. Kteří muži vyhráli anketu před ním?

Článek

Časopis People vyhlašuje pravidelně anketu o nejpřitažlivějšího muže Sexiest Man Alive už od roku 1985. Letošní vítěz Patrick Dempsey byl prý vyhlášením zaskočen. „To je snad vtip, ne?“ reagoval na oznámení, že se stal nejvíc sexy mužem světa. Většina jeho fanynek je ale přesvědčená, že titul obdržel plným právem.

Patrick Dempsey

Je to už téměř 20 let, co vstoupil Patrick Dempsey na obrazovky a do srdcí divaček jako charismatický neurochirurg Derek Shepherd v seriálu Chirurgové. A protože titul největšího krasavce planety se nedává jen za pohlednou tvář, ale i bohulibé činy, postavil se k tomu dle očekávání čelem. „Jsem rád, že se to děje právě teď,“ řekl magazínu People sympatický rodák z amerického státu Maine. „Je hezké být takto oceněný a moje ego to určitě trochu nakoplo, ale zároveň to beru jako skvělou příležitost, využít to k něčemu smysluplnému,“ dodal. A tím měl na mysli především podporu platformy Dempsey Center, již založil na počest své maminky a která si klade za cíl pomáhat po všech stránkách lidem trpícím rakovinou.

Další jeho vášní je rodina. S manželkou Jillian mají tři děti, a když se ho ptali, co na jeho vítězství řeknou doma, odpověděl se smíchem: „Děti si ze mě budou určitě dělat legraci, dobírat si mě a vyjmenovávat všechny důvody, proč jsem se právě já neměl stát sexy mužem roku.“

Mel Gibson

Prvním mužem, který si do životopisu mohl přidat kolonku „Nejvíc sexy muž světa“, byl v roce 1985 Mel Gibson. Tenkrát byl populární především díky třetímu dílu filmové série Šílený Max. Jeho hvězda ale od té doby spíše pohasínala a na titulní straně magazínu People se už neobjevil. To jiní vítězové, třeba George Clooney nebo Johnny Depp, si toto privilegium užili hned několikrát. A kdo ze slavných krasavců tento titul ještě získal?

Hugh Jackman

Asi nejznámější Jackmanovou rolí je Wolverine ze sérií filmů o X-Menech, v roce 2008 ale exceloval s Nicole Kidman ve filmu Austrálie. Důvodů, proč se stal nejpřitažlivějším mužem právě on, je však více: oceněn byl i jako skvělý manžel a táta. V té době byl totiž už dvanáct let ženatý s Deborrou-lee Furness, se kterou má syna a dceru. Vyhlášen by mohl být i nyní – pořád je to velký fešák a na své rodině si zakládá.

Foto: Profimedia.cz

Hugh Jackman byl časopisem People vyhlášen nejen proto, jak vypadá, ale i díky svému rodinnému založeníFoto: Profimedia.cz

Johnny Depp

Johnny Depp je muž mnoha rolí a tváří, což potvrzuje i to, že se na titulní straně magazínu People jako nejvíce sexy muž objevil dvakrát. V roce 2003 a o šest let později – tehdy ho mohli fanoušci vidět v kinech ve filmu Veřejní nepřátelé, kde si zahrál slavného padoucha Johna Dillingera. Tehdy byl ještě šťastně ženatý s Vanessou Paradis, se kterou má dvě děti. Oceněný byl mimo jiné i za to, že lidé v jeho blízkém okolí o něm hovoří jako o velmi čisté duši, která všem pomůže. Což ovšem po bouřlivém rozvodu a dlouhých a nechutných tahanicích po soudech s jeho poslední ženou Amber Heard asi už moc neplatí.

Ryan Reynolds

V roce 2010 znala většina lidí herce Ryana Reynoldse zejména díky filmu X-Men Origins: Wolverine z roku 2009 – vypracovanost jeho postavy mohl ignorovat málokdo, bez ohledu na pohlaví. Od té doby jeho kariéra stále stoupá. Tehdy byl ženatý se Scarlett Johansson. Při natáčení filmu Green Lantern (2011) se ale seznámil s Blake Lively. Mají spolu čtyři děti.

Bradley Cooper

Herec Bradley Cooper byl ze svého ocenění poměrně překvapený, sám se prý totiž za nějakého extra krasavce nepovažuje. Tehdy v roce 2011 řekl, že je rád, že se nejvíce sexy mužem může stát i někdo, kdo vypadá jako on. Nicméně jako první prohlásil, že jeho maminka bude velice šťastná. Což ukazuje, jak blízký vztah s ní má, i to byl ostatně jeden z důvodů, proč se stal nejvíce sexy mužem. V té době měl navíc za sebou tak úspěšné filmy jako Na svatého Valentýna nebo Pařba ve Vegas a v inkriminovaném roce zaznamenal úspěch ve snímcích Všemocný a Pařba v Bangkoku. Jeho nejvýraznější rolí se ale mnohem později stal zpěvák Jackson Maine ve filmu A zrodila se hvězda, kde zazářil po boku Lady Gaga.

Adam Levine

Konečně se po dlouhé řadě herců dostal na titulní stranu časopisu People i jiný umělec, a to zpěvák Adam Levine, frontman kapely Maroon 5. Rok 2013 byl pro něj skutečně nabitý – kromě ocenění si stihl střihnout i hereckou roli ve druhé řadě amerického seriálu American Horror Story, účastnil se soutěže The Voice jako porotce, navrhl svoji kolekci oblečení a požádal o ruku modelku Behati Prinsloo. A to poté, co dříve roztruboval, že svatba pro něj rozhodně není, mají spolu tři děti.

Chris Hemsworth

Chris Hemsworth je vtipálek a možná i to byl jeden z důvodů, proč to byl nakonec on, koho People v roce 2014 vyhlásil. Své zvolení herec okomentoval slovy, že vše o tom, jak být sexy, se naučil od Matta Damona, který anketu vyhrál sedm let před ním. Zároveň poděkoval rodičům – je to jejich zásluha, protože ho takto stvořili. Herec byl skvělý ve filmech Avengers, Thor: Temný svět nebo v pokračování Avengers: Age of Ultron. Na což navázal rolí Thora v pokračování Ragnarok. Kvůli roli slavného boha musel tehdy dokonce přibrat 9 kilogramů svalové hmoty.

David Beckham

Překvapuje vás, že slavný fotbalista a módní ikona se stal nejvíce sexy mužem až v roce 2015? Nás ani moc ne. Je totiž přesně ten typ, který zraje do krásy. Zatímco dříve, v éře své fotbalové kariéry, to byl nepříliš výrazný hezounek, nyní je to opravdu pěkný chlap s drsnou vizáží. Pověst mu kazí jen aféra s jeho osobní asistentkou, která mu málem rozbila manželství, ale naštěstí to s Victorií ustáli.

Dwayne Johnson

Rok 2016 byl pro herce Dwayna Johnsona neboli The Rocka, jak zní jeho zápasnická přezdívka, velmi úspěšný. Kromě toho, že se stal nejvíce sexy mužem, byl o pár měsíců dříve vyhlášen jako nejlépe placený herec. K jeho nejznámějším filmům patří Mumie se vrací, Král Škorpion, Cesta na tajuplný ostrov nebo Rychle a zběsile 5. Herec, jenž vyrůstal na Havaji, prý v mládí udělal pár věcí, na které není úplně hrdý, a nyní se snaží z těchto chyb poučit a být lepším člověkem.

Chris Evans

V roce 2022 se nejkrásnějším mužem planety stal Captain Amerika Chris Evans, který na pomyslném trůnu vystřídal kolegu Paula Rudda. „Moje máma bude šťastná,“ prohlásil tehdy svalnatý krasavec. Na rozdíl od toho, jak působí na fanynky dnes, ještě na střední škole z něj holky rozhodně neomdlévaly. Podle svých slov byl spíš za outsidera. „Kdybych tehdy tušil, kam se jednou dostanu, byl bych nadšený a snad by mě to dostalo do party těch vybraných, kam jsem rozhodně nepatřil,“ svěřil se herec s úsměvem magazínu People.

Načítám