Hlavní obsah

Koníčky, které vás dělají sexy? Tanec, malování, ale i výlety!

Foto: Thinkstock

Hledáte partnera? Tak si nejdříve najděte sexy hobby! Díky němu se prý lépe seznámíteFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete se seznámit? Zalíbit se někomu, postrčit ho či snad rovnou absolutně okouzlit? Provozujte koníček, který považuje za atraktivní! Tahle hobby patří mezi elitní sexy výběr!

Článek

Nejen populární psycholog a spisovatel Otmar Chadim, který se rád zabývá mezilidskými vztahy, říká, že volnočasové záliby tvoří součást osobnosti. I podle dalších odborníků tahle „image“ může být svůdná, nebo naopak nezajímavá a nudná. (Třeba když po práci pravidelně sledujete pohyb ptáků ve volné přírodě.) Zkrátka, za pomoci koníčku se druhému můžete při troše štěstí vetřít do přízně!

Není aktivita jako aktivita

Zvědavci z Pensylvánské univerzity se rozhodli, že tomu přijdou trochu na kloub, a požádali 815 vysokoškoláků o to, aby seřadili různé typy tvořivého chování podle sex-appealu.

Bodovalo se od jedné do pěti, přičemž jednička byla symbolem pro absolutně sexuálně neatraktivní činnost, kvůli které se prostě neseznámíte, ani kdybyste za aktivitu v daném oboru dostali Nobelovku. Jak to celé dopadlo? V některých případech muži i ženy vnímají hobby zcela rozdílně.

Foto: Thinkstock

Tanec patří k nejčastěji citovaným koníčkům, kde můžete potkat toho pravéhoFoto: Thinkstock

Proč tanec rozpálí úplně všechny?

Co se týče sportování, v tom se zrozenci Marsu a příslušnice Venuše shodli. Jakmile Milan „hýbe zadkem“, připadá to Miladě sexy, a totéž říká i sám Milan, pokud vyzvedává svoji Miladu z hodiny zumby o pár minut dřív a má tak možnost vidět ji v akci.

V překladu to znamená, že na prvním rande by se člověk měl zmínit o tom, že nevysedává na gauči, ale úplně ideálně tančí, neboť kroucení boky evidentně na druhé pohlaví působí jako afrodiziakum, což ostatně potvrdila dřívější studie jiné akademické půdy – tentokrát univerzity v New Jersey.

Ta dokonce prokázala, že čím je tanečník lepší, tím pravděpodobněji přiláká víc přátel nebo žádoucích partnerů. „Již od dob Darwina mají vědci podezření, že tanec často hraje roli při námluvách,“ okomentoval to pro magazín Nature Lee Cronk, profesor antropologie s teorií, že tanec mimo jiné dodává člověku sebevědomí, a právě to láká druhé pohlaví. A co dál je v kurzu?

I neobvyklosti táhnou!

Muži na ženách oceňují vyrábění dekorativních předmětů či oblečení, produkování videa či kreativní styling vlasů! Ženám zase imponují malíři, skladatelé hudby a spontánní muži, kteří se po schůzce rozhodnou vyjet si na výlet do neznáma. Ehm, cože?

Foto: Thinkstock

Když hraje muž na nějaký hudební nástroj, ženám se tají dech!Foto: Thinkstock

Jistě jste si toho všimli… Je až s podivem, že kromě jistých konkrétních položek (třeba onen tanec) anketa ukázala i na podivné činnosti, o kterých se nikdy nemluvilo jako o skutečných koníčcích. Od kdy je třeba ta „výletní chuť“ hobby?

Těžko říct, ale někteří za sexy činnost považují i „zadávání projektů, nahrávání hudby, hraní v kapele či oblékání se v jedinečném stylu“. Asi to působí neméně vábně jako tanec. To se čtenáři magazínu Journal of Creative Behavior, ve kterém byla anketa původně uveřejněna, museli divit!

Tajemství partnerského štěstí

Každopádně, chtělo by to i nějaký výzkum na téma, kolika lidem koníček zůstane i po seznámení nebo svatbě. Je totiž sexy, když si člověk udržuje nějaké hobby několik let, ale neméně působivé je i to, když nechá druhé, aby ve svých zájmech pokračovali! Vlastně je to i způsob, jak vztah udržet funkční. Nevěříte?

Německý spisovatel Hauke Brost ve své knize Jak pochopit muže uvedl: „Je docela pochopitelné a vůbec ne neobvyklé, že muž má svého koníčka rád jen proto, že se na pár hodin osvobodí od vás.“ No, a totéž mohou říct i ženy…

Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Jak být u vašich koníčků sexy? Zde jsou naše tipy!

A jaký koníček provozujete vy? Už vám někdo řekl, že je sexy?

Reklama

Načítám