Hlavní obsah

Tanec i bez partnera? Vyberte si styl, který vám sedne!

Foto: Thinkstock

Rozpohybujte tělo v rytmu hudby, zítra k tomu je extra příležitostFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že byste se rády učily tancovat, jen nevíte co? A věděly jste, že k tomu nutně ani nemusíte mít partnera? Zkuste si tedy vybrat z toho, co právě teď frčí na parketu. Zkoušeli jsme pro vás!

Článek

Možná jste si při sledování letošní Star Dance také slíbily, že se i vy pustíte do učení kroků, pohybů a vlnění. Vždyť umět tančit je tak okouzlující! A navíc ta pevná postava, která z toho je… „Ženám tanec může přinést sebevědomí, protože se po něm budou cítit fyzicky i psychiky líp,“ říká instruktorka tance Martina Pirná. „Navíc tanec probouzí ženskou energii, takže si budete připadat i víc sexy,“ doplňuje.

Tančete, abyste žily

Proč se o tanci už natočilo tolik filmů? Je svůdný a umí změnit život! Nejen fyzicky, protože při pravidelném tancování můžete v klidu zapomenout na neoblíbené stroje v posilovně nebo na nudné běhání na pásu, protože tady máte všechno v jednom. Ano, tanec posiluje jak vaše plíce, tak zpevňuje svaly. Ale také vám dokáže změnit psychiku, přemýšlení, náhled na sebe sama.

„Na internetu jsem viděla video, a den na to už jsem stála na lekci jazz dance," popisuje čtenářka Alena. Do té doby nikdy netančila, ale zrovna procházela zlým obdobím: umřel jí blízký člověk. „Na parketu jsem ale dokázala na bolest zapomenout. Utekla jsem do jiného světa a musela jsem se soustředit na učení kroků i na procítění hudby," popisuje Alena. Od té doby uběhl půlrok, a jí to prý pomohlo z nejhoršího... Ne, neházejte flintu do žita, že pro vás to přirozené není! Tanec je radost, a co je komu do toho, jestli vám to jde, nebo ne. Hlavní je, aby to bavilo vás!

Foto: Thinkstock

Nemusíte kvůli tanci hned na parket, stačí si doma pustit správný song a rozjet tělo do obrátekFoto: Thinkstock

Najděte si ten svůj

„V současné době jsou hodně navštěvovány kurzy pro děti, a zejména pro ty nejmenší. Pro dospělé vede již několik let balet, který nabízíme i pro úplné začátečníky,“ uvádí Lenka Ottová z pražského tanečního studia Dance Perfect. „Samozřejmě stále vedou klasické styly, jako je jazz dance, modern jazz a musical dance. Stálicí se samozřejmě stal street dance,“ dodává s tím, že lidé preferují také především pedagoga, který ho vyučuje. „Kvalita za každou cenu – to je podle mě jedno z nejdůležitějších kritérií,“ dodává Lenka Ottová. Co tedy můžete vyzkoušet?

Jazz dance:Tančí se nejen na typicky jazzovou hudbu, ale i na house, R’n’B i pop. Užívá prvky z tradičních tanečních technik – zejména baletu: výpony, snížení, krokové variace a skoky. Doporučovaný je jako základ pro všechny další tance…

Modern jazz: Kombinuje jazz s uvolněnějšími technikami scénického tance. Naučíte se zde více prvků na zemi, například převaly, zdvihy, pády. Kromě toho se hodně pracuje i s výrazem obličeje i těla: sdílení pocitů a nálad, daných hudbou nebo tématem choreografie.

Foto: Thinkstock

Že vám chybí ladnost a ženskost? Tak to jste na správném místě!Foto: Thinkstock

Musical dance: Je dobrou volbou pro všechny, kdo mají rádi muzikály. Tančit jako v Chicagu? Výběr prvků je věrný klasické staré škole: více nohou, méně rukou. Typická je také práce s rekvizitami – kloboukem, hůlkou, deštníkem. Někdy jsou rekvizity jen imaginární, naznačované pouze gesty.

Street dance: Vlnit se budete na hip hop music, funky, R’n’B, soulovou hudbu. Natáčeli jsme ho pro vás na video zde.

MTV style: Inspiruje se videoklipy z MTV, video tancem, stavěným hlavně pro show a maximální podívanou. Zkoušeli jsme ho pro vás tady.

Glamour dancing: Jeden z nejnovějších stylů, který vás mimo jiné naučí nejen tanci, ale i správné chůzi na hodně vysokých podpatcích. Naučíte se tak něco ze stylu hvězd jako Beyoncé – pohybovat se a tančit sexy ve stylovém oblečení. Pusťte si ho ve videu: Nový styl v Česku.

Lady sexy dance: Pro ty, které chcete od tance víc než jen dobrou fyzickou kondici. Chcete se zdokonalit ve svádění a upevnit si své ženské sebevědomí? Naučíte se, jak pohybovat každou částí těla tak, aby výsledek byl harmonický, pro partnera vzrušující, ale ne lascivní.

Že jste si stále ještě nevybraly? Podívejte se do rozvrhů různých tanečních studií, nabídka je velká. Nezbývá než hledat, ptát se, zkoušet... Díky tanci se totiž budete cítit vážně skvěle. Zkusili jsme a můžeme jen potvrdit...

Jaký tanec baví vás? Dejte nám vědět!

Reklama

Související témata:

Načítám