Hlavní obsah

Kozačky nad kolena jsou hitem podzimu! Víte, k čemu se hodí nejvíce?

Foto: Profimedia

Jedny kozačky, tři módní sestavy! K čemu se tyto boty hodí nejvíce?Foto: Profimedia

Reklama

Koupit, nebo nekoupit? Pokud se můžete pochlubit štíhlýma nohama, jednoznačně hlasujeme pro první variantu. Kozačky nad kolena jsou nejstylovější obuví podzimu a my vám ukážeme, jak si s nimi poradit.

Článek

Jste-li zvyklé mířit k botníku až nakonec, u tohoto typu obuvi budete muset změnit přístup. Na kozačkách, sahajících nad kolena, byste totiž měly outfit naopak vystavět. Nejste si jisté, které kousky z šatníku vytáhnout? Poradíme vám!

Vytáhněte oblíbené šaty

Pokud vaše dámské kozačky nejsou extrémně těsné, můžete je natáhnout přes oblíbené slimky. Pak už jen stačí přidat volnější rolák nebo oversized sako a je to. Protože se ale tahle varianta sama nabízí, představíme vám jiné tipy, ve kterých poodhalíte kus holé (nebo slabšími punčocháči zakryté) kůže.

Ke kozačkám nad kolena se skvěle hodí šaty, přičemž nejlépe vypadají ty, které nejsou úplně na tělo. Kromě košilových šatů, které vidíte níže, se můžete spolehnout i na ty svetrové, klidně ale otestujte všechny, které nejsou přehnaně vyzývavé.

Foto: archiv firem

Kozačkám to ve společnosti šatů sluší. Přes komplet můžete ještě přehodit nadčasový trenčkotFoto: archiv firem

Nezapomínejte na šortky

Vysoké boty vyniknou i v doprovodu šortek, které ještě ani zdaleka nemají po sezoně. V chladnějším počasí jen volte ty pevnější, jako jsou kožené, koženkové nebo třeba semišové. Obtaženou mikro délku přitom vynechejte. S citem vybírejte také vršek. Do vašeho outfitu můžete zakomponovat třeba delší vestu – v kontrastu s krátkými šortkami bude vypadat fantasticky.

Foto: archiv firem

Dobrou volbou budou kožen(kov)é šortkyFoto: archiv firem

Využijte lehkou sukni

Třetí tip bude patřit sukním. Kozačky samozřejmě nejlépe vyniknou s délkami, ve kterých zůstane vidět část kůže, i tady vás ale musíme nabádat ke střídmosti. Pokud vám v šatníku zbyla z léta lehká sukně, sáhněte po ní a doplňte ji módní jedničkou sezony, mikinou. Chcete-li se zahřát, klidně pod ni oblečte košili a nechte vykukovat límeček. Pakliže zvolíte mikinu zdobenou pajetkami a přidáte psaníčko, můžete vyrazit rovnou na večírek.

Foto: archiv firem

Lehkou sukni ještě neuklízejte. Kromě módní mikiny k ní můžete obléknout i hřejivý rolákFoto: archiv firem

Líbí se vám kozačky nad kolena? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám